Politika

Vuksanović: Pogrešna uplata, vratio sam sredstva

Božidar Vuksanović

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Božidar Vuksanović ističe da je vratio sredstva pogrešne uplate u budžet Crne Gore.

<<<ASK: Božidar Vuksanović prekršio Zakon, javni interes podredio privatnom<<<

Vuksanović je reagovajući na odluku Agencije za sprječavanje korupcije ASK kazao za TVCG da se odlukom o izboru predsjednika Odbora direktora ne odlučuje o ličnom interesu.

On je dodao da Odbor direktora u vezi sa izmjenom statuta ne donosi bilo kakvu odluku, već to radi Vlada. Osvrnuo se i na profesionalizaciju funkcije.

“Vlada je na sjednici donijela odluku o profesionalizaciji da može da se funkcija vrši profesionalno, kada je u pitanju odnos koji je vezan za radni odnos to je vlada svojim aktima, odnosno preko Skupštine, definisala kao stratešku mjeru”, rekao je Vuksanović.

Vuksanović ipak tvrdi da je nakon prestanka funkcije, uputio zahtjev Upravi za inspekcijske poslove, da mu više ne uplaćuju mjesečnu zaradu.

“I pored toga je uslijedila uplata od tri uplate u narednom periodu, nakon čega sam ponovo usmeno intervenisao prema Upravi za inspekcijske poslove da se to ne radi. Kad sam pretpostavio da se radi o pogrešnoj uplati da je to vezano za taj dio, ta sredstva od ta tri mjeseca, sam vratio na budžet Crne Gore”, zaključio je Vuksanović.

Protiv odluke ASK-a, može se da se pokrene upravni spor u roku od 20 dana od prijema odluke. Vuksanović je kazao da će da postupi u skladu sa zakonom.

24 Komentara na "Vuksanović: Pogrešna uplata, vratio sam sredstva"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend