Politika

Za nepoštovanje državne himne kazna od 700 do 2000 eura

zastava-crne-gore-1340728316-178445.jpg

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru predviđeno je da će se onaj ko prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je izvođenje predviđeno važećim propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda počast himni kazniti novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.

“Pravno lice koje na javnom mjestu istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, osim ako je zastava, grb ili drugi simbol druge države istaknut kao simbol pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u skladu sa posebnim zakonom ili ako je zastava, grb ili drugi simbol druge države istaknut prilikom održavanja sportske priredbe, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 2.500 eura do 5.000 eura”, navodi se u Prijedlogu zakona koji je u skupštinskoj proceduri.

Tim zakonskim aktom predviđeno je da će se pravno lice koje na javnom mjestu, putem oglasnih i reklamnih objekata i panoa, objavljuje neprimjerene i obmanjujuće sadržaje koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana, kazniti novčanim iznosom od 2.500 eura do 15.000 eura.

Pojašnjeno je da se pod neprimjerenim i obmanjujućim sadržajima koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana smatra propagiranje narušavanja teritorijalnog integriteta Cme Gore ili zastupanje fašističkih, šovinističkih ili nacističkih ideja i ideologija.

Preduzetnik koji prekrši ovu odredbu platiće kaznu u iznosu 500 eura do 5.000 eura.

“Odgovomo lice u pravnom licu koje učini prekršaj kazniće se novčanom kaznom od 300 eura do 2.000 eura. Fizicko lice koje učini prekršaj biće kažnjen novčano u iznosu od 300 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”, navodi se u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

73

avatar
1000
37
36
0
 
61
free samplesBojsifreeMNEBARSKI MNEBARSKI MNE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Sad ste se sjetili poslije 13 godina da donesete zakon.Gospodo u međuvremenu se uveliko odomaćilo pljuvanje i zatiranje svega što ima veze sa Crnom gorom i nacionalnim simbolima.To je vaš doprinos.

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

ZA OVAJ PREKRSAJ BI TREBALO OD 5000 DO 10000. PA CES ITEKAKO POSTOVAT HIMNU DRZAVE KOJA TE HRANI.

cogi
Gost
cogi

xaxaxa. Prifalilo para pa ovako našli da ih namaknu. A načekaćete se.

Bojsi
Gost
Bojsi

Pjevaj ti himnu pa neka izgori drzavni budzet 🙂

VCernozemski
Gost
VCernozemski

Kakve pare bre na robiju da. Tucaju kamen i to koju godinu

Raulio
Gost
Raulio

Ovo postaje fašističkam država ali bez ikakve koristi za narod, samo ove gluposti uvode a para niđe.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ocigledno je da smo u svojoj drzavi mi manjina.. da SVI drugi imaju veca prava!!

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

AKO SI SRBIN I TREBA DA SI MANJINA. PLJUJES NA CRNU GORU A VOLIS SRBIJU A SAMO SI JE NA SLIKE VIDIO. MRS

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

dosadni ste vise.. samo pucate praznom puskom.. nemate vi mu** nikog da kaznite.. koliko ste ih to do sad kaznili…. kazniste li onog toboz svestenika(ratovao po bosni i vise ih je ubio on nego grom) iz budve sto je presjedio cijelu himnu!! a sta je za ono sto je prekidose na’pola emitovanja!!

Osa
Gost
Osa

A kad će neko povećati kaznu za pljačku državne imovine od strane VELIKIH RODOLJUBA ?

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Dugo me nije bilo i baš sam se nameračio da lupam gluposti kao i prije nekad. Neka mi ne zamjere moji Srbi. Poštovati našu zastavu posebno zato što su na njoj tri krsta- sombolika se zna. Mada mi se više dopada Krstaš barjak, išao je on na naš čuveni Kosovski boj koji je vodio naš Sveti Car Lazar.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Kada kradete pseudonime obratite paznju na pismenost i retoriku 🙂

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

E nece ni na jedan komentar repliku da mi puste, pa da pokusam odje da repliciram pojedinim komentatorima. Taj Krsto Popovic sto ga pominjete u negativnom kontekstu je sa svojim saborcima oslobodio Crnu Goru od okupatora, a ne srpska vojska koju slavite kao oslobodioce.

Tivat
Gost
Tivat

Neka de…

Jojo
Gost
Jojo

U jednom rejalitiju u komsiluk jedna osoba za vrijeme zurke slucajno nagazila na zastavu pa se cijela nacija digla da osudi ta cin

Mufljuz
Gost
Mufljuz

Cista diktatura.

Serdar
Gost
Serdar

Koliko smo mali i jadni vidi se iz priloženog da se nešto nametne na silu.Sve što se silom nameće imaće otpor od naroda i neće se uspjeti u toj namjeri.Dakle gospodo koji ovo predlažete razmislite malo. Kolo sreće se okreće .

Samo gazi Milo
Gost
Samo gazi Milo

Jedino sto si rekao u ovom komentaru je da se kolo okrece.. pa da ti kazem… OKRENULO SE MAJSTORE!! I sad ce da se vrti samo u jednu stranu…

Daki
Gost
Daki

Treba kazna nego što , uuu džep boli . A svakoj našoj zlatnoj Lavici bar po 10 000e za pjevanje himne . Ništa da ne učine a jesu već dosta i još će ako Bog da . 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Šole,zlatno uvo
Gost
Šole,zlatno uvo

Ne bi loše bilo da se donese Zakon o poštovanju Zakona.

Send this to a friend