Politika

Zajedno gradimo Kolašin: Pokrenuta inicijativa za prikupljanje potpisa građana za javni prenos sjednica SO

Kolašin

Pokret “Zajedno gradimo Kolašin” je pokrenuo inicijativu za prikupljanje potpisa građana za javni prenos sjednica Skupštine opštine Kolašin.

Naime, kako su pojasnili iz te koalicije, lokalna parlamentarna većina je nakon izbora 2022. godine jednostrano ukinula prenose skupštinskih zasijedanja putem oficijalnog YouTube kanala opštine i na taj način, kako kažu, uskratila građane za priliku da se neposredno upoznaju sa radom svojih predstavnika.

Odbornici Pokreta su, prema njihovim riječima, više puta apelovali na skupštinsku većinu i predsjednika skupštine da je u interesu javnost da zna o kojim odlukama i na koji način odlučuju njihovi predstavnici te da su sjednice dok su prenošene bile veoma praćene za standard malog mjesta kao što je Kolašin.

“Inicijativa odbornika opozicije je odbijena na kolegijumu predsjednika skupštine a odbornici Demokrata se nijesu udostojili da se pojave da o tome raspravljaju iako su u prethodnom sazivu kojim je predsjedavao Milan Đukić bili najgorljivi zastupnici javnosti rada skupštine i često zbog toga dolazili u sukob sa tadašnjim predsjednikom zbog neovlašćenog snimanja telefonom sjednica”, naveli su iz Pokreta “Zajedno gradimo Kolašin” u saopštenju dostavljenom medijima.

U Pokretu smatraju da će omogućavanje direktnog prenosa skupštinskih zasijedanja podići kvalitet rada odbornika te doprinijeti razvoju kulture dijaloga i odgovornosti prema iskazanom stavu.

Online peticiju je moguće potpisati putem LINK-a koji se nalazi na oficijalnoj Instagram stranici Pokreta zajedno gradimo Kolašin.

Send this to a friend