Politika

Željeznjak: DF i Bečić da se pomire, opozicija da ima jednog kandidata

Zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina Sergej Zeljeznjak ocijenio je da bi opozicija u Crnoj Gori trebalo da nastavi da bojkotuje parlament, te da bi Demokratski front i Demokrate trebalo da se pomire. On je dodao da bi uspjeh mogao garantovati jedinstveni predsjednički kandidat.

“Shodno tome, bilo bi logično i opravdano da opozicija nastavi da bojkotuje Skupštinu, da zahtijeva održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora i da ne prihvati separatne pregovore i dogovore sa Demokratskom partijom socijalista. Trenutno se vodi dosta oštra polemika između Demokratskog fronta i Demokrata Bečića. Od toga koliko će brzo ta dva najveća opoziciona subjekta uspjeti da pređu put od konfrontacije do dijaloga i da se efikasno dogovore, umnogome zavisi uspjeh cjelokupne predstojeće izborne kampanje”, kazao je Zeljeznjak u intervjuu za beogradski tabloid „Alo“, a koji prenosi „Ruska reč“.

Prema njegovim riječima, za ujedinjenje već su se izjasnili ostali opozicioni lideri, kao što su Danilović i Abazović.

“Nesumnjivo je da su za smjenu nepopularnog i kompromitovanog Đukanovića, koji je svoju ulogu već odigrao, Amerikanci kao svog favorita pripremili Duška Markovića, što može da dovede do neslaganja i u okviru samog DPS. Međutim, samo ujedinjena opozicija može da uspješno iskoristi neslaganja klanova DPS”, kaže Zeljeznjak.

Pri tome, Željeznjak se nada da je opozicionim snagama jasno da su pokušaji jedne opozicione partije ili bloka da zauzme mjesto DPS-a unaprijed osuđeni na propast.

“To potvrđuje izborna kampanja i rezultati izbora u oktobru 2016. godine. Samo isticanje zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima u 2018. godini može da obezbijedi prednost koja je potrebna za pobjedu, što nije slučaj ako opozicione partije i blokovi izađu sa raznim kandidatima”, rekao je Željeznjak.

Članstvo u NATO dovelo do ivice građanskog rata

Željeznjak kaže da je važno ,,i to što za pobjedu opozicije ne mogu da budu dovoljne obične parole o borbi sa kriminalom i korupcijom”.

“Došlo je do devalvacije ideologije evropske inteligencije, a problem članstva u NATO je zemlju doveo do ivice građanskog rata. Da bi Crna Gora izašla iz dugotrajne epohe potpune vlasti korumpiranih etnokratskih klanova, potreban je svjež, savremen i konstruktivan program koji će prihvatiti i podržati većina građana Crne Gore. Nadam se da će crnogorske opozicione snage imati dovoljno mudrosti i strpljenja da se izdignu iznad sopstvenih ambicija i da zajednički postignu uspjeh na izborima, obezbjeđujući slobodan, miran i uspješan razvoj suverene Crne Gore u interesu naroda zemlje”,  navodi Željeznjak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fenomenomenalno
Gost
fenomenomenalno

e ne zna se vise sta je najbolje.neko ovako kaze neko onako.samo znam da je ova nasa politika sprdnja i da narod jedino strada dok se ovi aktuelni bogate.nama je jedina nada da ce se ovi vlastodrsci zasititi dok im ne puknu stomaci,pa ce ostanut koja mrvica da se pokupi sa poda.

VITNI VOREN
Gost
VITNI VOREN

Željeznjak, čini mi se, ima neke želje… a ja bih da on ide svojoj kući da tamo posprema, dako se mi snađemo u našoj

primarijus
Gost
primarijus

e dabogda se vama opozicija ujedinila

Emmi Emmenbrüke
Gost
Emmi Emmenbrüke

Godinama srbi na CDM.sve što Sam otvorijo četnici?

Nnn
Gost
Nnn

Ko ti je dao pravo da se miješaš u unutrašnjost jedne suverene zemlje?
samo je u tvoj glavi građanski rat…

tschugo
Gost
tschugo

nnn@-kazes o mjesanju u unutrasnjost jedne suverene drzave, mislis na suvjerenu drzavu svajcarsku ili crnu goru.svajcarska je jedina suverena neutralna i demokratska drzava u svijetu,dok za crnu goru se to nebi moglo reci ,jer se stupanjem u nato direktiv i mjesanja u unutrasnost jedne crne gore kao drzave mijesa i previse amerika, tako je u vecini evropskim drzavama

z d
Gost
z d

Snila baba što joj milo.

Betoven
Gost
Betoven

O čemu priča ovaj čovjek. Ovo je klasično miješanje u unutrašnje stvari jedne države. Treba mu staviti do znanja da u Crnoj Gori nije dobrodošao.

Sigurica
Gost
Sigurica

Sa ISTOKA i SUNCE izlazi… onaj koji u pećini živi,… kada povrameno izlazi po logistiku zna gdje je ISTOK,… Američka logistika je veoma opasna,… Bombu su bacili na ISTOK,… Ko ne voli ISTOK,.. mrak mu je,… kao u pećini.

Mali Jože
Gost
Mali Jože

Već napisah. Istočno od Crne Gore je Kosovo, Bugarska, Turska, Turkmenistan…

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Tužno i ružno.

Bokelj HRVAT
Gost
Bokelj HRVAT

Rusi da ostanu u rusiji gdje I pripadaju I da se ne mjesaju u tudje poslove…neka se neigraju amerike I velesile nije to za njih..pokusali nekih 40ak godina sa centralnom evropom pa ih danas u tom dijeli svijeta niko nemoze vidjeti na oci…

NIKAD NISTA DOBRO SA ISTOKA NIJE STIGLO

Born in the MNE
Gost
Born in the MNE

A sto se ti ne kandidujes Zeleznjak?Lakse bi bilo,ovo je sprdnja!Sto je mijesanje ako nije ovo?

rezignirani
Gost
rezignirani

puna usta demokratije čovjeka čija partija represivnim metodama osvaja 80% glasova na izborima. koja ironija

Garavi
Gost
Garavi

Evo jos eura u najavi za opoziciju. Evo da se jos brani Crna Gora za par miliona eura…ne nisam ni za DPS, ali je ovo postalo toliko providno da je to sramota. Bice goriva i za Milacica. da se opet malo vozi po Evropi, da se zali Evropi na Evropu…

z d
Gost
z d

Garavi nije eura nego dolara, a poslije će Medo da ih konvertuje u eure.

Garavi
Gost
Garavi

Ja se izvinjavam, nisam htio Meda da zakinem 🙂

...
Gost
...

Sve ti je to dogovor sa Dps-om

Ligištula
Gost
Ligištula

Da ima jednog kandidata i da bude ruski. Ha, ha, ha, …

Liberal
Gost
Liberal

List “Alo”, koji je sada pod direktnom kontrolom Vučića(vlasnik je njegov kum G. Veselinović), namješta intevju glavnom Putinovom organizatoru terorizma u CG.
Iza toga napada na vlast CG direktno stoji Vučić.
Na CG , zbog članstva u NATO, Vučić se drugačije od Makedonije miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.
E sada se vidi da Bečić i Abazović rade pod dirigentrskom palicom GRU.

komentator
Gost
komentator

Vucic i Djukanovic su kao braca

Sigurica
Gost
Sigurica

E,kako je ružan Ovaj… Ko god, kako god, gdje god… Sa Rusijom ne može biti „izdaja”… šta to bješe NATO „PAKT”…

Nera
Gost
Nera

Bravo Zeljeznjak!
Neka se zna ko je sef crnogorske opozicije(cjelokupne)

dragutin
Gost
dragutin

Neka se zna ko je gazda i kome račune da položite. Vesela bratija otvoreno služi Rusiji za ruske interese.. to se zove IZDAJA!!

Balkanija
Gost
Balkanija

Hahahha.ovi i dalje sanjaju da mogu ovjde da vladaju

Cedoviste1
Gost
Cedoviste1

Je li ova Jednstvena Rusija do prije koju godinu bila prijatelj sa DPS-om, a sada sa DF-om?

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

Moja voljena Rusija tako je usamljena i neprihvaćena u Svijetu, da mišljenje bilo koga iz Rusije ne znači ništa, osim ako je potkrijepljeno debelom svotom novca, da opozicionarima trbušine još više rastu.

Send this to a friend