Politika

Zenka: Pred Crnom Gorom još mnogo izazova na putu ka EU

Iako je vidljiv napredak u razvoju, pred Crnom Gorom je i dalje mnoštvo izazova na putu ka Evropskoj uniji, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na sastanku sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danijelom Gašparkovom.

Zenka je kazao da Vlada Crne Gore sa UNDP radi na poboljšanju dobrog upravljanja i njegovanju demokratskog društva koje u potpunosti poštuje i štiti ljudska prava kroz vladavinu prava.

“Ženska politička mreža je odličan primjer saradnje između svih političkih partija, te da još treba raditi da se poveća broja žena na izbornim listama”, istakao je on.

Tokom sastanka resorni ministar je kazao da je Vlada Crne Gore odlučna da stane na kraj nasilju nad ženama i nasilju u porodici, kao jednom od ključnih izazova u društvu.

Pohvalivši dosadašnju saradnju, Gašparikova je istakla da su pitanja rodne ravnopravnost veoma bitan činilac u demokratizaciji društva, te da ljudska prava i generalno vladavina prava ostaju prioriteti za UNDP.

“Istinski smo posvećeni postizanju rodne ravnopravnosti, naročito u domenu borbe nasilja nad ženamai smatramo da je neophodno i dalje doprinositi političkom i ekonomskom osnaživanju žena. Takođe, smatramo da rodne politike treba kreirati i sprovoditi na svim nivoima vlasti i u tom smislu je važno jačati kapacitete svih ministarstava”, saopštila je Gašparikova.

Ministar iskazao spremnost za dalje unapređenje saradnje i da smatra doprinos UNDP značajnim za dalji razvoj Crne Gore, kako za proces EU integracija, tako i za zaštitu i promociju ljudskih prava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BMW
Gost
BMW

Rece Zenka koji kruzi od Ulcinja do Pristine i Tirane.

A ovakvi kao on, un Evropi neemaju sta da traze ( posebno ne kao rukovodioci)
Mozda neki vozac autobusa bi mogao da bude, kondukter ( ima tu figuru).

Send this to a friend