Politika

Zirojević: Poslanice Jelušić, kakav je bio film

Nikola Zirojević

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević nakon saznanja da je poslanica Građanskog pokreta URE Božena Jelušić prisustvovala projekciji “Crna Gora : Podijeljena zemlja” autora Borisa Malagurskog, pitao je kakvi su njeni utisci nakon odgledanog filma.

<<<Božena Jelušić gošća na projekciji filma Malagurskog<<<

“Otvaram portal, čitam i ne vjerujem! “Ikona” građanizma, “zaštitnica” tekovina antifašizma, “pomiriteljica” Crne Gore, Božena Jelušić, prisustvovala je premijeri filma “Podijeljena zemlja” autora Borisa Malagurskog”, navodi Zirojević.

Kako je istakao, u početku je mislio da se radi o grešci.

“Zastadoh prvo da provjerim da nijesam greškom ušao na satirični portal pouzdano.me, sve se nadajući da nije istina. Vjerovao sam da ne može gore, nadao sam se, štiteći poslanicu Jelušić od sebe same, da nije tako bilo. Nažalost, istina je”, dodaje Zirojević.

Ne samo da je prisustvovala, opominje Zirojević, već, kako kaže, ljutito je odreagovala što joj nije ostavljeno mjesto u prvom redu.

“Pa ga je uzela nekom od lokalnih funkcionera DF-a. Vrhovna pomiriteljica apostolske Vlade Crne Gore, Božena Jelušić, silom na sramotu je, iz prvog reda, odgledala film koji je podijelio Crnu Goru kao malo šta do sad”, sugeriše Yirojević.

Očekuje da se Jelušić pokaje zbog ove svoje odluke.

“Očekujem, koliko je sjutra, da se poslanica Jelušić zgrozi svog sinoćnjeg ponašanja i javno osudi Boženu od preksinoć koja je prisustvovala premijeri filma. Da kaže da je zapanjena Boženom koja je svojim prisustvom dala podršku stvaranju još dubljih podjela u Crnoj Gori. A ova Božena, koja sve to piše, ona nije takva. Ona Crnu Goru miri tako što omot od bombona drži u džepu dok ne naiđe na prvu kantu za smeće, ona umjesto zastave nosi plastičnu kesu. Promaknu joj, istini za volju, povremeno nacionalistički ispadi njenih koalicionih partnera, digne ona ruku i za neke takve zakone u Parlamentu, pa se poslije jada kako je njoj teško i kako je zgrožena gledajući šta se radi”, ocjenjuje Zirojević.

Napominje da je poslanica URE izgubila kredibilitet kod građana, pa ju je upitao kakvi su utisci nakon odgledanog filma.

“Više se i ne pitam, sada sam sasvim siguran, da ne postoji građanin Crne Gore, ma kojoj vjeri i naciji pripadao, da vjeruje u jedno slovo onoga što govori i piše Božena Jelušić. Svakom svojom pojavom ona nam pokaže da uvijek može gore. Pa čak možemo reći da je poslanica Jelušić dala novu notu onoj Ajnštajnovoj, koja sada u Crnoj Gori glasi: “Samo su svije stvari beskonačne – svemir i ljudsko licemjerje. Za svemir nijesam baš siguran”. Poslanice Jelušić, kako je bilo na filmu”, zaključuje Zirojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dedoni
Gost
Dedoni

Ali prima 5.000e mjesecno u raznim odborima

marko
Gost
marko

Odlican tekst . Bozena je za Crnu Goru veoma opasna jer nema svoj stav a ni program stranke kojoj pripada joj nije poznat izgleda , ili nije obaveza pridrzavati ga se.
Zato trebamo sto vise ovskvih satiricno otreznujucih tekstova.

Istina
Gost
Istina

Shvatite da je 30.08. izgubio DPS. Slijedi pomirenje naroda u Crnoj Gori.

Grbljanin
Gost
Grbljanin

Odličan je film. Istinit zato vas i boli

Boka united
Gost
Boka united

Strasna stvar Zirojevicu,pogledala film… I ja sam procitao “mein kampf”, pa sta sad,ja sam fasista? Ne blesavi

Barka
Gost
Barka

Bozena prepodobna…. Pi

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Zirojeviću, smatraš li da film treba osuditi prije nego ga odgledaš? Znaš li ti šta su predrasude?

Dobronamerni
Gost
Dobronamerni

Mnogo nešto vama smeta taj film, da nema u njemu ipak nekih činjenica koje vam ne idu na ponos? E sad ću za inat da ga pogledam!

Mustafa
Gost
Mustafa

Film je bio odličan.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A nama je dps bio ovakav i onakav !!!
Pogledaj samo ove folirante bez imalo stida !!
Ovu, pa radulovića, pa redom !!
Što su više pričali o poštenju, pravdi, jednakosti, CG… o patriotizmu -samo su licemjerniji !!!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

čujete li vi sebe? gledala je neki film, zamislite grijeha.

Art
Gost
Art

Jes,neki film,gledala je brus lija u zmajevom gnijezdu pa je sad ovi prozivaju,e blago tebi tvoje inteligencije.

marius
Gost
marius

Gospodine Zirojevic, doticnoj gospodji vise niko, ko voli CG ne vjeruje. Poodavno je ona sama sebe svojim ponasanjem distancirala od CG. Drugu ona sad ljubi i zastavu i drzavu. Neka je samo zdravo .

Terra nova
Gost
Terra nova

Zirojeviću samo su dvije stvari beskonačne po Ajnštajnu: svemir i ljudska glupost. Što se Božene tiče njeno licemjerstvo odražava samo njen život, nema ona tih kapaciteta da udje u antologiju, samo lokalna političarka koja je umislila da je intelektualka. Samo nije važno to što ona misli o samoj sebi nego ono što drugi kažu, i njena djela koja ostaju iza… Više »

lolll
Gost
lolll

hahahahaha naslov najjaci , bravo doktore.

Send this to a friend