Politika

Živković o tome da li će DPS biti tas na vagi ukoliko dođe do suspenzije podrške Vladi Spajića: Nema kalkulacija, idemo na izbore

Lider Demokratske partije socijalista Danijel Živković kaže je njegov prethodnik i bivši predsjednik države Milo Đukanović ne treba da strahuje od krivičnog gonjenja. On je u emisiji Načisto na TV Vijesti pozvao Tužilaštvo da, ako ima bilo što inkriminišuće protiv Đukanovića, pokrene istragu, ili ako nema elemenata krivičnog djela da se na to pitanje konačno stavi tačka.

“Gospodin Đukanović nema od čega da zebe. Ja ne vjerujem da tamo ima bilo što inkriminišuće. Znate zašto? Zato što sam slušao njegov intervju gdje je kazao da 30 godina se bavio politikom i ozbiljnim poslovima u državi. Prvog dana kada je počeo da obavlja taj posao do posljednjeg dana kada je obavljao poslove u politici, a samim tim i u državi je, kako je kazao, strogo vodio računa da će doći dan kada će neko preispitivati odgovornost za ono što je uradio u prethodnom vremenskom periodu”, istakao je Živković u emisiji Načisto, koja je snimana u kancelariji DPS-a.

Podsjetio je šta su pričali politički protivnici Đukanovića.

“Osnovna teza prethodnih decenija bila je da treba uhapsiti Mila Đukanovića. Milo Đukanović će nakon izbornog poraza izvesti tenkove da brani izbornu volju građana-to je bila prva teza. Šta je od toga ostalo? Predaja i mirna tranzicija vlasti”, istakao je Živković.

Dalje navodi da je druga teza bila da će Milo Đukanović avionom da pobjegne za Dubai.

“Ajde da budemo konkretni i jasni – ako ima nešto inkriminišuće po pitanju Đukanovića u Tužilaštvu neka se otvori istraga. Nema potrebe da to mistifikujemo. Ako postoji potreba da se preispita da li ima odgovornosti Đukanovića u određenim slučajevima neka se preispita, ako ima elemenata za optužnicu – neka se optužnica podigne, ali ako nema elemenata krivične odgovornosti, onda dajte da na to stavimo tačku i sa tim završimo”, naveo je Živković.

On je istakao da su i predstavnici Demokratskog fronta i predstavnici centara u Beogradu i oni koji su danas na političkom terenu Crne Gore govorili da Đukanovića treba uhapsiti pošto-poto.

“Ako neko misli da se na takav način obračunava sa bilo kime, ne samo sa Đukanovićem, nego bilo kojim članom DPS-a, to tako neće ići”, poručio je Živković.

Kazao je da mu je Đukanović u razgovoru saopštio da bi on bio ljut i uvrijeđen ako bi ga neko oblirao odgovornosti zbog toga što je u prethodnom vremenskom periodu obavljao neke značajne funkcije.

Da Sveti Petar Cetinjski sjedne u fotelju predsjednika DPS-a bio bi narativ da Đukanović iz sjenke upravlja partijom

Novinara je zanimalo da li Đukanović povlači poteze iz sjenke.

“Sada da dovedete Svetog Petra Cetinjskog da sjedne u fotelju predsjednika DPS-a bio bi narativ da Đukanović iz sjenke upravlja procesima u DPS-u. Nikada se ne bih prihvatio nijedne obaveze, ni u partiji ni u životu kada bi neko morao da nosi teret odluka za koji sam ja odgovoran”, odgovorio je Đivković.

Da je Đukanović želio da vodi partiju, Živković poručuje da bi to nastavio da radi.

“Ne bi podnosio ostavku. Nikada ne bi postupao iz drugog plana”, istakao je Živković.

Prema njegovim riječima, smišljanje teze da se Đukanović pita u DPS je smišljanje u centrima koji se nalaze u i van Crne Gore, sa ciljem da DPS navodno neće imati koalicioni kapacitet i da nikada neće moći da dođe na pozicije vlasti.

O Dušku Markoviću

Iznenadio ga je stav bivšeg partijskog kolege Duška Markovića kada je rekao da neko ko kaže nešto DPS-u da se proglašava za neprijateljem ili izdajnikom.

“Volio bih da sam čuo detaljniju obradu onoga što je Marković rekao, na koga se to odnosi”, poručio je Živković.

Tri greške DPS-a

“Mi smo se posvetili razvojnom elementu, dok na drugoj strani nijesmo posvetili dovoljno pažnje životonom standardu građana. Mogli smo u tom dijelu više da uradimo. Vjerujem da nijesmo dobili povjerenje građana 30.avgusta zbog toga”, kazao je Živković.

Zatim je naveo drugu grešku.

“Druga greška se odnosi na nedovoljnu komunikaciju sa građanima-biračima. U nekom momentu smo pomislili da samo jači od sudbine i da će biti dovoljno samo to što smo na poziciji vlasti i da nema komunikacije sa građanima o njihovim realnim problemima. Treća stvar je opšti osjećaj percepcije građana o nedostatku pravde, da smo mogli više da uradimo u izgradnji pravne države”, ocijenio je Živković.

Za Novovića nema krivičnih djela nakon 30. avgusta 2020. godine, informacije se odlivaju na sve strane

Lider DPS-a je u emisiji Načisto na TV Vijesti ponovio i da DPS glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića smatra selektivnim sky tužiocem, i da za njega nema krivičnih djela nakon 30. avgusta 2020. godine.

“Ne vjerujem tužilaštvu koje pokušava da se obračunava sa prethodnim sistemom, a ne smatra da ima krivične odgovornosti nakon avgusta 2020.godine”, kazao je Živković.

Pita šta je sa Rudnikom uglja, fiktivnim milionskim ugovorima oko prodaje tog istog rudnika po povoljnim cijenama Elektroprivredi Srbije, šta je sa EPCG i državnom pomoći kupovine Željezare, kupovinom trajekta 30.avgust, nezakonitim smjenama Vesne Bratić, kupovinom akcija u Luci Bar, nabavkom kalašnjikova sa izborni dan 2020.godine…

Reakcija za uhapšenog bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bezbjednjaka Petra Lazovića je, tvrdi Živković, došla nakon što Novović nije reagovao ni na jedno od krivičnih djela nakon avgusta 2020.

Živković je podsjetio na izjavu Novovića koji je kazao da je slučaj šverca cigareta u SDT stigao prije godinu dana, te da do hapšenja ne bi došlo da podaci nijesu izašli na portalu Libertas, te najave da će biti novih hapšenja u ovom predmetu.

“Informacije u SDT-u se odlivaju na sve strane. Tamo je opšta pomama zbog poslednjeg slučaja koji se dogoodio vezano za otkrivanje šverca cigareta i  GST i drugi specijalni tužioci koji se bave ovim slučajem su u ozbiljnom problemu zbog onog što postoji u tom materijalu, kako će nastaviti da se njime bave i da li će neko dalje biti procesuiran”, naveo je Živković.

Kada SDT kaže da ne najavljuje hapšenja, a onda ubrzo saopšti da će u ovom slučaju biti još hapšenja, Živković ističe da je to poruka onima koji su učestvovali u nelegalnim aktivnostima da odu iz Crne Gore i ne budu privedeni pravdi.

“I ja se zgražavam nad onim što čitam u Skaj prepiskama, preispitati odgovornost svakog pojedinca koji se pominje u njima”, poručio je, između ostalog, Živković.

Sjutra bismo sjeli sa Mandićem i Kneževićem…

Crna Gora se danas, kaže Živković, nalazi u stanju haosa, nereda, atrofije svih institucija.

“Crna Gora posrće u raljama fašizma, šovinizma, nacionalizma…Rasulo institucija posljedica rada nesposobne, neodgovorne vlasti koja isključivo pristaje na međusobne ucjene, podjeele, obmane, manipulacije”, dodao je Živković.

U Crnoj Gori, ističe on, na jednoj strani imamo državotvorne partije, među kojima je najjača DPS i na drugoj partije nacionalizma i populizma.

“Mi smo danas, realno, manjina u Crnoj Gori”, navodi Živković.

Otkriva i šta je osnovni problem danas onih koji se nalaze na vlasti.

“Prva rečenica koju izgovore-Mi nećemo sa DPS-om. Pa zašto nećete sa DPS-om? Šta je to problem sa DPS-om? Sjutra bismo imali koalicioni kapacitet kada bi se odrekli naših vrijednosti i stranačkih principa. Sjutra bismo sjeli sa Mandićem i Kneževićem kada bismo se odrekli nezavisne Crne Gore, NATO-a, vrijednosti građanskog društva, sjutra bi DPS pošao na pozicije vlasti. Kada bi se ponašali na način kao što se ponašaju današnji politički subjekti, da je preče biti vlast ili u foteljama, mi smo mogli da zadržimo Abazovića za premijera, imali smo manjisnku podršku, mogli smo da se raširimo po dubini i širini, da dobijemo neko direktorsko mjesto i kažemo da je nama najvažnije da budemo vlast, a to što neko ruši temeljne principe i Crnu Goru, nama nije bitno….To vam dovoljno govori o našim principima”, kazao je Živković.

Ponudićemo građanima novi ekonomski program, drugačiji od konkurencije

Ističe da će Demokratska partija socijalista za nekoliko mjeseci organizovati kongres na kom će biti usvojena nova programska dokumenta stranke, koja će biti dijametralno različita od onoga što je do sada bilo.

“Mi mislimo da treba potpuno reformisati bezbjednosni sektor, krenuvši od ANB-a pa nadalje. Treba uraditi sve da se do kraja utvrdi kako da se do kraja postave zdrave osnovne obrazovnog sistema. Da se zapitamo zašto imamo danas ovakav zdravstveni sistem. Vjerujem da ćemo povratiti povjerenje koje smo izgubili u prethodnom periodu”, kazao je Živković.

Poručuje da DPS neće odstupiti od onoga što je antifašističko nasljeđe, od borbe za pravednu Crnu Goru, NATO-a, EU integracije…

“Ponudićemo građanima novi ekonomski program koji je već spreman i drugačiji od onog šta nudi naša konkurencija-da se iz zaduženja može živjeti bolje a raditi manje”, poručio je Živković.

Kako da budemo na političkoj platformi s nekim ko ne odbija ucjene i pritiske Mandića i Kneževića

Na pitanje da li bi sarađivali sa PES-om, kaže da će sarađivati sa onima koji dođu na njihovu političku platformu, a PES ovakav kakav je nije njihov partner.

“Kako može biti na našoj platformi neko ko nema dostojanstva, integroteta da odbije ucjene koje se dešavaju sa strane i da neko drugi upravlja Vladom Crne Gore , konkretno mislim na premijera Spajića koji je pristao na ucjene Mandića i Kneževića da mijenja simbole, Ustav, uvodi dvojno državljanstvo, da nas posvađa sa BIH, Hrvatskom, čak i Srbijom, i da priča o tome da možemo sarađivati”, kaazo je Živković.

Novinara je zanimalo da ukoliko dođe do suspenzije podrške 44.Vladi premijera Milojko Spajića, da li će DPS biti tas na vagi. Živković ovako odgovara.

“Nema kalkulacija. Idemo na izbore”, poručio je Živković.

Slađana Đukanović

52

avatar
1000
30
22
0
 
41
IvanMNE083KatarinamirkašIvan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Pa niko vas i ne zove.

MNE083
Gost
MNE083

Sjajno Zivkovicu, samo naprijed!!!!

Ivan
Gost
Ivan

Koliko ste vi nebitni

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Živković je sinoć briljirao,čak se ni Milo nebi ovako snašao pred Komnenićevim provokativno škakljivim pitanjima.Svaka čast.

mirkaš
Gost
mirkaš

Dosta se dobro snalazio u komunikaciji ali ti odgovori većinom su izrečeni kao korisni a ne da imaju utemeljenje u istini

Mitar
Gost
Mitar

NISTA , KA NI ONI PRIJE TEBE, NIJESI REKAO!!!!! Pitanje je: ocete li, u tom slučaju, podrzat jos jednu cetnicku,spc, vladu , ka ove do sad sto ste podrzali?

Dejo
Gost
Dejo

Sto se više udružuju protiv DPS on će jacati i rasti. Samo mu daju na značaju.

Zenola
Gost
Zenola

Ovo su jasni stavovi, nema kalkulisanja i sjeđenja na dvije stolice, kao demokrate, a bgmi i jos po neki

Dzordz
Gost
Dzordz

Veceras u “Načisto” ovaj momak me odusevio.Nijesam nesto pratio politicare,nego slucajno naidjoh na kanal.Odlican,elokventan,kulturan,odmjeren..Samo tako ,momče tako to treba.Dosta je vise ovog primitivizms na svakom koraku.Bravo!

Tata
Gost
Tata

Drugim rijecima -izuo je iz cipela Komnenica!👍

Iznogud
Gost
Iznogud

Živkoviću, kad se uzme rezultat vaśih odluka (odluke da ne saradjujete sa PESom) dolazimo do toga da ih svjesno gurate u koaliciju sa DFom. A onda će nas zakopati. Da malo mislite na narod, udružili bi ste ste, izbacili DF, Demokrate i SNP iz Vlade i zavrśili ulazak u EU. Ali kako oni vama govore – sve osim sa DPSom,… Više »

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ako ovako nastavi PES će na slijedećim izborima proći kao URA. Ako toga nijesu svjesni onda će zaslužiti ono što im sleduje. Ovo je šlagvort Spajiću da lupi šakom u sto Mandiću i kaže dosta je bilo. A to isto bi DPS-u bilo dovoljno da pronađu zajednički interes. Živi bili…

Ivan
Gost
Ivan

Kako ce DPS zavrsiti ulazak u EU kad 30 godina nista nisu uradili??

Hogar
Gost
Hogar

Aktivnost trolova govori nam da je Dps i dalje prilično relevantan.

Ivan
Gost
Ivan

Aktivnost naroda, i na vašem sajtu, uz svu selekciju i brisanje komentara, vas razbija. Izgubili ste dodir sa stvarnošću, od 2020. je organizovano 20 raznih izbora i sve ste izgubili.

Funkcioner CG.
Gost
Funkcioner CG.

Čitajući komentare shvatio sam da će na sledećim izborima definitivno DPS. biti na vlasti! Nisam baš srećan što vam ovo pišem,ali kao neko ko se bavi politikom reći ću vam da je njihova politika onakva kakvu zapad želi,I to ih što prije vraća na vlasti! Vjerujte da će sada raditi onako kako je oduvijek trebalo da rade,u interesu građana Crne… Više »

Gigi
Gost
Gigi

I dosada su radili prvenstveno u interesu građana.Što ne bi ponovo.?

Lipa
Gost
Lipa

Vladu kakvu zapad želi smo imali težak je to život crnogorskoga građanina bio mi želimo vladu po želji građanina ove naše lijepe države.

Okle
Gost
Okle

Ovi se i dalje tripuju da su neki faktor 😂

Ognjište
Gost
Ognjište

Na vlast neka dođe onaj koji će živote građana poboljšati i da to bude prva stvar što će uraditi ko dođe! A granice CG i sve što je crnogorsko da NE DIRA!

Ertugrul beg
Gost
Ertugrul beg

Naravno ovo zlo od vlasti micati što prije, a poslije sa preletačima i izdajnicima da se vidimo

Rastocki pajac
Gost
Rastocki pajac

Mozda se treba razmisliti o zabrani drpsa. Nakon sky prepiske se vidi za sta su sve odgovorni. Vidi se da su tkz. PatriJotski skupovi organizovani od strane mafije, a da je komanda bila u cetinjskoj kafani gdje je u dimu i alkoholi sjedio jos zvanicni presjednik drzave. Nakon toga je pozivao na idlazak u sumu, ovaj Zivkovic nedavno prijetio ako… Više »

Vojin
Gost
Vojin

Jedini PRS ođe si ti!

Katarina
Gost
Katarina

Sve si pogresno shvatio.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Da je Vjecna Crna Gora 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

radojka
Gost
radojka

Podrška za vas Zivkoviću podrška za DPS.Milo je jedan jedini ne mogu mu ništa.Neka pričaju dobro je čuti jer nije bitno šta kaže već ko kaže.

Konicki sin
Gost
Konicki sin

Dps je doveo CG u ovakvu situaciji jureci iskljucivo licne interese. Nije vas bilo briga za narod sekunde jedne samo ste lopatali. Tako da bi mogli da nas opet ne lazete

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

A ovi sada se baš ubiše za taj isti naaarod koji ih je doveo na vlast. PES još uvijek maše šargarepom a još ih ima koji misle da će uspjeti da je zgrsbe?

MNE083
Gost
MNE083

Svaka cast Zivkovicu, razbio si Komnenica!!!

VEZUV
Gost
VEZUV

Moj dobri ZIVKOVICU SAD vidite da je nedostajalo komunikacije sa ljudima koji su vas glasali i dan danas pravite istu grešku KO god hoda od tvojih kolega gleda u TEL da ga neko nešto ne bi pitao dok god bude tako nema više glasova za vas jer kad ste bili vlast NIKAD NIKO od vas nije pitao makar mene a… Više »

Maja
Gost
Maja

A sto čini Zivkovic 🤣🤣

Proleter
Gost
Proleter

Sjajan!

Luka
Gost
Luka

A što je smiješno,to što je kompletna vlast uključena u šverc duvana?

Saša
Gost
Saša

I ne samo duvana

Vojin
Gost
Vojin

Briljira!

Ivan
Gost
Ivan

Kad pomisliš da ovi iz dps ne mogu pasti niže oni se demantuju 🤣🤣🤣

Saša
Gost
Saša

Baš lupetaš.

Vojin
Gost
Vojin

Ti si pao u svojoj familiji

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Kad pomislim koja je trolovska norma, i koliko zarađuju, meni se plače 🤮

rajka
Gost
rajka

A ne nego se ti pitaš pored njega :)))

predator
Gost
predator

kralj je samo jedan evo smo sve vidjeli. zivio presjednice.

Doktor
Gost
Doktor

Što bi reko Milivoje, polako te

Cg3
Gost
Cg3

Najbolje za nas bi bilo da ih Milo sve savjetuje,jedino tako bi krenuli naprijed,cast svakoj mudroj glavi,al mislim da je tako.

Šta ba
Gost
Šta ba

Stvarno nema 😂😂😂😂😂😂…ovi ljudi iz dps-a su stvarno komedija…

Tata
Gost
Tata

Možda su komedija…ti si sprdnja od nepromisljenog komentara!

Vojin
Gost
Vojin

Baš si sprdnja!

Mirjana___
Gost
Mirjana___

” Komedija ” za tebe čiji intelekt ne može razumjeti sto pricaju.😉

Luka
Gost
Luka

A što je smiješno?Uništenje RUP, CEDIS,Železare, šverc duvana aktuelne vlasti?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad kažemo,Milo Đukanović,mi ne mislimo da jednog čovjeka,mi mislimo na Crnu Goru,mi midlimo na čovjeka koji je institucija,na čovjeka kojeg da nije bilo nebi bilo ni Crne Gore.Mitomani mu to ne mogu oprostit,a tu je i ona patološka ljubomora koja im razara mozgove i u takvom stanju spremni su na sve.
A spremni su i crnogorci neka ne misle.

Muzi
Gost
Muzi

Daleko od toga da je Milo CG

Igor
Gost
Igor

Hahahaha kako da ne

Opet ja
Gost
Opet ja

Neka preispitaju Mandića, Kovačevića i ostalu bratiju.
Može li se provjeriti imaju li račune u Srbiji ili Šumskoj. Ne znam ali mislim da bi SDT po tom pitanju imao pune ruke posla.
Milo je, a oni to znaju, čist. Pokušavaju sve što je Crnogorsko da okaljaju.
NEK JE VJEČNA🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend