Politika

Zogović: Marković da smijeni Zenku

Milutin Zogović

Ako je Crna Gora suverena i nezavisna  država, i nije protektorat ili pokrajina „Velike Albanije“ premijer Duško Marković mora hitno zbog potpirivanja vjerske i nacionalne mržnje, i promovisanja terorističkih organizacija  smijeniti ministra za ljudska i  manjinska prava Mehmeda Zenku, poručio je poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović.

<<<Tenzije zbog albanskih i zastava OVK, krivična prijava protiv Đeljošaja<<<

“Premijer Marković ovo mora učiniti odmah, ne čekajući ostavku kompletne Vlade u skladu sa zahtjevima organizatora protesta. Jer čak i u ovakvoj Crnoj Gori, čovjek koji ne vidi ništa sporno u skandiranju ‘Oslobodilačkoj vojsci Kosova’ ne može biti ministar. Skandiranje UČK jednako je skandiranju i promovisanju ‘Islamske države’ ili ‘Al Kaide’ i tu nema suštinske razlike”, jasan je Zogović.

Prema njegovim riječima, ako Marković odmah ne smijeni ovog ministra, biće jasno da i on podržava „reklamiranje“ terorizma što je, kako dodaje,  dovoljan povod za krivično procesuiranje i Markovića i Zenke.

“Čak  su i SAD, kao najveći saveznici i mentori kosmetskih Albanaca, bez ustručavanja, ovu organizaciju proglasile tereorističkom. Pored Albanaca iz regiona od 1995 do 1999 godine u redovima OVK ratovalo je se više stotina  plaćenika. Ovi psi rata došli su na Kosmet iz Avganistana, Turske, Pakistana, Alžira, BiH, Albanije, Hrvatske i iz zemalja zapadne Evrope (u prvom redu iz Švajcarske i Nemačke) sa debelim ratnim iskustvom iz ratova u Čečeniji, Avganistanu, Libanu. U pomenutom periodu izvršili su preko 2.000 oružanih napada na zvanične i legalne organe države Srbije (vojsku i policiju) i nad civilima svih nacionalnosti.  Monstruoznost i bestidna zvjerstva bila su osnovni potpis ove organizacije”, navodi poslanik DF-a.

Zogović tvrdi da će Zenka u narednom periodu kao jednu od marketinških aktivnosti i izraza pacifizma vjerovatno napravi medijsku promociju i „žute kuće“ u kojoj su otetim Crnogorcima, Srbima i nelojalnim Albancima vađeni organi i to na živo, i da, kako dodaje,  saopšti da je i to sasvim prirodno i uobičajeno.

“Ovo je ujedno i odličan trenutak da se DPS i glasnogovornik Nikola Divanović dobro zapitaju ko je “zbunjen, a ko lud“ u njihovoj vladajućoj koaliciji i kuda plovi ovaj brod. Podsjećam ih da je još u petom vijeku prije nove ere filozof Heraklit rekao da „Ulica koja vodi uz brdo i ona koja vodi niz brdo jeste jadna i ista“ a oni u dvadeset prvom vijeku ne žele da shvate da kolika je uzbrdica tolika će biti i nizbrdica.  Na svu sreću bliži se dan kada će građani i Ulica  reći svoje”, istakao je Zogović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marinero
Gost
Marinero

Ima li vecih terorista od DF koji bi da ruse i izdaju svoju rodjenu drzavu

Velimir
Gost
Velimir

Što se vas tiče,ulica govori svoje Zogoviću od vašeg formiranja!
Nijeste u poziciji,niti ćete nikad biti da se pitate koga će smenjivati premijer Crne Gore!
Nacionalizam je isti,Zogoviću,i albanski i srpski i ostali ako je nacionalizam!
Zato,Zogoviću,nema razlike između albanskog i df-ovskog nacionalizma!
Počivaju!

Alfa
Gost
Alfa

…kvota 100 da ga nece smijeniti, a 200 da i ne pomislja na to….

Send this to a friend