Politika

Zvanično: Pompeo stiže u Crnu Goru

Majk Pompeo

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država danas je potvrdila da će državni sekretar Majk Pompeo od 1. do 6. oktobra posjetiti Crnu Goru, Italiju, Svetu stolicu, Sjevernu Makedoniju i Grčku.

<<<Majk Pompeo 4. oktobra stiže u Podgoricu<<<

Portparolka američke ambasade Morgan Ortagus najavila je da će Pompeo učestvovati na simpozijumu SAD-a i Svete stolice o partnerstvu sa religijskim organizacijama, na kojem će imati izlaganje.

“U privatnu aidijenciju primiće ga papa Franjo, a sastaće se i sa državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Parolinom i sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Galagerom“, istakla je.

U Rimu, Italija, on će se sastati sa predsjednikom Serđom Matarelom, premijerom Đuzepeom Konteom i ministrom vanjskih poslova Luiđijem Di Majom. Posjetiće, takođe, Abruco kako bi obišao dom svojih predaka.

“Nakon toga, državni sekretar će otputovati u Crnu Goru, gdje će se sresti sa predsjednikom Milom Đukanovićem, premijerom Duškom Markovićem i ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem“, naglasila je Ortagus.

Državni sekretar će zatim posjetiti Sjevernu Makedoniju, gdje će se susresti sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Zoranom Zaevom i drugim vladinim zvaničnicima. Pompeo će, takođe, obići samostanski kompleks Presvete Majke Božje „Peribleptos“ tokom posjete Ohridskom jezeru.

Konačno, američki državni sekretar će otputovati u Atinu, gdje će se sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, ministrom vanjskih poslova Nikosom Dendiasom i ministrom odbrane Nikolaosom Panajotopulosom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Dolazi da otvori blažove hidroelektrane i da stavi na štednju dolare kod aca u banku što je sigurno sigurno

Fileopg
Gost
Fileopg

treba dobro paziti da ga neđe u hotelu, kao slučajno ne sretne Lekić jer će śutra dat saopštenje kako ga je lično primijo na njegovu molbu…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Правите ли му дочек?

zdravi grozd
Gost
zdravi grozd

postena faca zeljna mira u svijetu

Dnodnadosljedno
Gost
Dnodnadosljedno

Eno Brajović pije bensedine u Ramadi.

Ćotek
Gost
Ćotek

Da nam prenese poruku mira 🕊
Blago nama 😻😻😻

Nera
Gost
Nera

A sa Aleksom,oće li se sastajat? 😄

Fileopg
Gost
Fileopg

možda sa Milačićem kako bi ga zamolio da mu prenese neku poruku za Putina…

Send this to a friend