Fudbal

Apel da Bokelj nastavi da živi vječno

Bokelj je igrao baraž za ulazak u Telekom 1. CFL (ispao od Rudara), činilo se da je klub stao na noge, ali uslijedio je apel. Apel predsjednika UO kluba dr Davora Kumburovića, predsjednika Skupštine Dejana Ognjanovića i predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Pomenuti trio je javno pozvao dosadašnje vlasnike udjela u FK Bokelj da prije sjednice Izvršnog odbora FSCG (održava se u utorak) prenesu akcije na Opštinu Kotor i tako ‘odblokiraju funkcionisanje kluba, omoguće mu registraciju i spriječe sve štetne posljedice koje mogu voditi i do gašenja kluba.

A udio u Bokelju imaju Jovo Suđić (20 odsto), Željko Aprcović (15), Borislav Kašćelan (15), Tonći Brkanović (10), Slobodan Drašković (10), Izejdin Adžagić (10), Draško Braunović (10) i Nikola Lazarević (10).

“Fudbalski klub Bokelj je prošlog jula na sjednici Skupštine kluba izabrao novo rukovodstvo, poštujući sve procedure i otvarajući vrata da Opština Kotor, sponzori kluba i navijači budu prvi put zastupljeni u svim strukturama ravnopravno. Za ovih godinu dana postignuto je mnogo, uređena je tribina i postavljena sjedišta, obnovljena je upravna zgrada, uređene svlačionice, nabavljena nova sportska oprema za sve kategorije”, stoji u saopštenju Kumburovića, Ognjanovića i Jokića.

“Ipak, ono što je najvažnije i zbog čega sport i postoji, sve je više djece koja treniraju u Bokelju. Kotorani i “Beštije” su prepoznali namjere i rad, pa su danas tribine stadiona pod Vrmcem pune, a prvi put posle više od petanest godina “Beštije” navijaju i prate svoj klub. Ovi projekti su realizovani uz svesrdnu pomoć istaknutih Kotorana, ugostitelja, privrednika, prijatelja kluba, gradskih preduzeća i mnogih drugih”, navodi se u saopštenju u kome se dodaje…

“Period od godinu korišćen je i da se poslovanje kluba uskladi sa zakonskim normama, posebno sa novim zakonom o sportu i da se u razgovorima između lokalne uprave i kluba pronađe najbolji model budućeg funkcionisanja kluba. Zajednički smo se saglasili da klub može biti samo opštinski i da je neophodno da prije nego ga Opština preuzme kao vlasnik podvučemo liniju i izvršimo reviziju poslovanja”.

Prethodna godina je bila uspješna i rezultatski i organizaciono, ali…

“Uprkos postignutim uspjesima, nad klubom visi konstantna prijetnja gašenjem i brisanja iz registra Ministarstva sporta i FSCG, koja nije prouzrokovana ni njihovom, ni našom krivicom. Blokiranje promjene vlasničke strukture od dosadašnjih vlasnika sprečava registraciju kluba i otvara mogućnost da Ministarstvo sporta i FSCG povuku pravne poteze prema klubu, koji bi rezultirali ili izbacivanjem u najniži rang takmičenja ili čak i potpunim gašenjem”, stoji u saopštenju u kome se zaključuje…

“Fudbalski klub “Bokelj” osnovan je 1922. godine, postojao je prije nas, postojaće i poslije nas. Naša obaveza je da ga unapređujemo i ostavljamo budućim generacijama kao stabilniji i uspješniji klub. Bokelj nije i ne može biti klub bilo kog pojedinca ili grupe ljudi, već može biti samo klub svih nas, svih koji su bili i onih koji tek dolaze, klub grada Kotora”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dux
Gost
Dux

Amo sudjicu makar odnekle se skloni,ne mozes sve poklopit,jos u te godine

JefimijE
Gost
JefimijE

Neprestane igrice Vladimira Jokića i par likova iz uprave kojima prije tobož nije valjalo pa ovako vraćaju…ovo je sve Jokićeva politička priča..boli njega znate što za fudbal i klub

Pion
Gost
Pion

Ovi sto imaju udio nije im do Bokelja vjrovali ili ne!!!!

Da da
Gost
Da da

Mozda im nije do Bokelja, ali ko zeli da uzme vlasnistvo? Vlado Jokic vjerovatno!
Posto opstina ne moze bit vlasnik!

Send this to a friend