Fudbal Bundesliga

Bajer ovjerio titulu bez poraza, Rojs se od Dortmunda oprostio golčinom, drama sa srećnim krajem za Union Berlin

foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Emotivno posljednje ovosezonsko popodne u Bundesligi – Bajer iz Leverkuzen je sezonu iz snova završio bez poraza, Dortmund se oprostio od Marka Rojsa, dok je poslije drame Union Berlin pobijedio Frajburg za ostanak u društvu najboljih njemačkih timova, a Bohum će morati u baraž za mjesto u eliti.

Nedodirljivi “farmaceuti” savladali su sa 2:1 Augzburg i sezonu krunisali sa 28 pobjeda, šest remija i bez poraza, za čak 17 bodova više od sjajnog drugoplasiranog Štutgarta.

Viktor Bonifejs i Robert Andrih dali su golove za Bajer kojeg do kraja sezone čekaju još finalni mečevi Kupa Njemačke i Lige Evrope.

Marko Rojs se na najljepši način oprosti od navijača Borusije na “Signal iduna parku”.

Dao je prelijep gol iz slobodnog udarca u pobjedi “milionera” nad Darmštatom 4:0, a čeka ga još i meč sezone, finale Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Union Berlin je u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede nad Frajburgom 2:1 vrijedne opstanka u Bundesligi.

Dva penala promašili su domaći, ali su imali sreće kod drugog kada se lopta od stative poslije udarca Kevina Folanda odbila do Janika Haberera, koji je izrastao u velikog junaka domaćih navijača.

Bajern je rano poveo 2:0 u Hofenhajmu, ali je poražen sa 4:2 na kraju sezone koju će svi u Minhenu željeti što prije da zaborave. Utakmicom je het-trikom u nastavku obilježio Andrej Kramarić.

U Ligu šampiona su se pored Leverkuzena plasirali Štutgart, Bajern, Borusija Dortmund i Lajpcig, Ajntraht će u Ligu Evrope, a Hofenhajm u Ligu konferencija.

Iz lige su ispali Darmštat i Keln, a Bohum će u baraž.

Bundesliga, 34. kolo:

Dortmund – Darmštat 4:0

Ajntraht – Lajpcig 2:2

Hajdenhajm – Keln 4:1

Hofenhajm – Bajern 4:2

Leverkuzen – Augzburg 2:1

Štutgart – Menhengladbah 4:0

Union Berlin – Frajburg 2:1

Verder – Bohum 4:1

Volfzburg – Majnc 1:3

Send this to a friend