Fudbal

Brzo moram stvoriti tim koji može osvojiti EURO 2020

foto: www.figc.it

Roberto Manćini, novi selektor fudbalske reprezentacije Italije kazao je da je njegov osnovni cilj da što prije stvori tim koji će moći da osvoji Evropsko prvenstvo 2020. godine, a zatim i Svjetsko prvenstvo.

Kako bi preuzeo nacionalni tim svoje domovine Manćini je prije vremena raskinuo ugovor sa ruskim Zenitom, te se tako odrekao zarade od čak 13 miliona eura.

“Veoma sam ponosan na ovo što mi se dešava. Mislim da je biti selektor svog nacionalnog tima maksimum i jako sam srećan“, kazao je Manćini i nastavio:

“Nažalost u fudbalu ima teških i negativnih trenutaka, tako da moramo pronaći način da nacionalni tim vratimo tamo gdje pripada.“

Manćini smatra da je Italija oduvijek bila jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, te da se nada da će uspjeti da složi sve komponente kako bi to ponovo postala.

“Moji osnovni ciljevi su isti koje je reprezentacija Italije uvijek imala. To je da što prije podignem tim na noge kako bi mogao osvojiti Evropsko prvenstvo, a zatim i Svjetsko prvenstvo. Nema nikakvih drugih ciljeva. Momci koji dolaze na reprezentativne obaveze su profesionalci, znaju šta je potrebno i šta moraju da rade. Podržite reprezentaciju, jer ona pripada svima nama“, poručio je novi selektor Italije.

Send this to a friend