Fudbal

Čast je biti kapiten Crne Gore

Sa kapitenskom trakom oko ruke Marko Simić je u posljednje dvije utakmice predvodio crnogorsku reprezentaciju na terenu. Iskusnom defanzivcu poznata je takva uloga tokom klupske karijere.

“Svakako da prija povjerenje, ujedno i čast koja mi je ukazana. Srećan sam što imam priliku da sa trakom na ruci predvodim ove momke, izuzetno sam počastvovan time. Generalno, nije mi strano da budem kapiten jer sam u gotovo svim ekipama u kojima sam igrao imao tu ulogu. Mislim da imam dovoljno iskustva da nekim svojim riječima i postupcima ohrabrim mlade igrače”, rekao je Simić za magazin FSCG.

Izostankom Stefana Savića sa posljednjih mečeva nacionalnog tima, tridesetjednogodišnji momak rodom iz Obrenovca komanduje odbranom “hrabrih sokola”.

Simić je pet godina član najbolje državne selekcije za koju je upisao 32 nastupa.

“Veoma dobro se poznajemo. Igrali smo tri puta protiv Rumunije i svaki put smo, makar za nijansu, bili bolji tim. To treba da pokažemo i u večerašnjem duelu. Igramo pred našom publikom, imamo dovoljno motiva i siguran sam da ćemo pružiti još jednu dobru partiju”, poručio je fudbaler uzbekistanskog Pakhtakora, koji dodaje:

“Na samom kraju takmičenja očekujem potpuno drugačiju utakmicu od prethodnih. Moramo da igramo odgovorno i pametno, da ostvarimo pobjedu kojom bismo završili Ligu nacija na pravi način”, kaže Simić.

Rumunija je rasterećenija, sa bodom ovjerava drugo mjesto, dok je Crnoj Gori potrebna pobjeda da bi bila ispred protivnika.

“Možda je ta rasterećenost prednost Rumunije. Igraju u gostima, nemaju pritisak i to može biti plus za njih. Ujedno, radi se o veoma dobroj selekciji u kojoj se nekoliko fudbalera ističe individualnim kvalitetima. Tehnički su veoma dobri i mogu da koriste individualne i timske prednosti”, smatra Simić

“Crveni” imaju problema sa povredama, od početka Lige nacija nijesu nastupili u najjačem sastavu. I u prošlim kvalifikacijama za Mundijal, često se dešavalo da neko fali. Sada nedostaju Jovetić, Savič Vukčević, a u Beogradu nijesu mogli da igraju ni Stojković Tomašević i Bećiraj, koji se u međuvremenu oporavio. Simić, međutim, ističe da mlađi fudbaleri imaju kvalitet da odgovore zahtjevima stručnog štaba A selekcije.

“Svi momci u reprezentaciji su dobro selektirani. Prije nego što su dobili poziv, gledali su se svi aspekti koji su bitni da bi bili u državnom timu. Mlađi igrači koji su tu sigurno vrijede. Mi smo reprezentativci, najbolji igrači koje država ima u ovom trenutku i moramo da odgovorimo svim zahtjevima koje treneri postave”, zaključio je Simić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Bravo Simicu!!! Toooo!! Kratko i jasno bez filozofiranja.

Velimir
Gost
Velimir

BRAVO LJUDINO,SVAKA TI CAST ZA SVE STO DAJES OD SEBE NA TETENU I VAN NJEGA ZA CRNU GORU!

PDG
Gost
PDG

Bravo Simke, cast i slava i tebi koji se herojski boris za Crnu Goru i neka si onog srbijanskog narkomana malo mlatnuo, spustio si ga dje mu je i mjesto.

Bulat
Gost
Bulat

A šta ti je trebala ona pesnica u mali mozak Mitrovića?To kapiten ne smije da dozvoli bez obzira na provokaciju.Bar da si se okrenuo I mlatnuo ga muški ako te je laktao ili šta li već, a ne onako primitivno.Ostavio si priličnu mrlju, iako ti priznajem posvećenost I borbenost.Nijesi baš neiskusan pa si mogao to gospodskije riješiti.

badžana
Gost
badžana

Eto,da isključen bilo bi namjerno dobio crveni karton da pomogne Srbiji.

one gorke suze
Gost
one gorke suze

Bravo za Simica.
Bori se kao lav, kao hrabri soko.
Igra za CG, pjeva nasu himnu … svaka cast !!!

Send this to a friend