Fudbal Žele častan oproštaj

Cilj Titograda pobjeda

Nada posljednja umire. Optimistične riječi Dragoljuba Đuretića, trenera Titograda uoči večerašnjeg (20:30h, pod Goricom, ulaz slobodan) revanša njegovog tima protiv CSKA iz Sofije.

I pored sofijskih 4:0, i pored činjenice da je pred “romantičarima” nemoguća misija, iskusni stručnjak uvjeren je da će tim sa Starog aerodroma imati šta da pokaže u revanšu.

“Naš cilj je da pružimo maksimum i uz pomoć sreće koja je neophodna u ovakvim susretima stignemo do trijumfa. Spremni smo da popravimo utisak iz Sofije”, navodi Đuretić.

“Romantičari” će greške, posebno u opasnim zonama ispred gola i na sredini terena, morati da svedu na minimum.

“Tih 40 minuta prvog dijela iz Sofije mogu da nam budu pokazatelj kako treba da igramo. Stajali smo dobro, imali čak i neke šanse, ali smo nakon gola potpuno pali. CSKA je naravno, kao odlična ekipa, rekao bih najatraktivnija u regionu sa svojim Brazilcima i Portugalcima, sve naše greške iskoristio”.

CSKA je mnogo ozbiljniji, jači tim od Titograda, ali ne toliko koliko je pokazao rezultat na stadionu Bugarske armije.

“Nakon prvog kiks gola, zahvatila nas je panika, primili smo golove iz naših grešaka, koje ekipe kao što je CSKA znaju da kazne”, ističe lijevi bek/krilo “romantičara” Ivan Novović i dodaje:

“Bilo je lijepo igrati u predivnoj atmosferi u Sofiji, nadam se da će i sjutra pod Goricom biti publike i da možemo da ih iznenadimo i upišemo pobjedu. Značio bi lijep kraj evropske avanture mnogo ovom timu”.

A strateg “armejaca” Dobromir Mitov i pored velike prednosti iz Sofije, ne gleda na meč pod Goricom kao na pripremu za narednu rundu i Osijek.

“Ni slučajno”, opominje četrdesetsedmogodišnji stručnjak. “Evropski mečevi ne služe za eksperimentisanje, rotacija u odnosu na prvi meč će biti ali nikakvog potcjenjivanja ne smije. Imamo obavezu prema ovom dresu, a i Titograd je u dobrom dijelu prvog pluvremena pokazao da može da bude izuzetno nezgodan i da nam napravi probleme” jasan je Mitov.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Serdar
Gost
Serdar

Prodali ste pola tima hocete evropu

Send this to a friend