Fudbal

Crnogorski prvoligaš doveo Argentinca

Jezero je riješilo deficit u ofanzivi – uprava kluba dogovorila je saradnju sa napadačem Rodrigom Faustom.

Riječ je o 26-godišnjem Argentincu, koji je ranije igrao za San Migel, Paranu i Laferere.

U Crnu Goru je došao da traži evropsku šansu i zadovoljio kriterijume trenera Mladena Lambulića.

“Dogovorili smo saradnju sa Rodrigom. Trenirao je sa nama, vidjeli smo ga i u igri na terenu. Zadovoljni smo kako to izgleda. Procijenili smo da može da nam pomogne nakon odlaska Mujecija”, rekao je Lambulić.

Jezero je od početka zimskog prelaznog roka vratilo Radunovića, te angažovalo Bošnjaka, Marveđa i Peroševića, koji je stigao iz Inđije.

“Dolaskom Rodriga, za nas je prolazni rok završen. Smatram – uspješno. Imamo dobru ekipu. Svi momci daju maksimum, trude se da izbore mjesto u startnoj postavi. Nemam zamjerki na rad. Imamo još petnaestak dana do početka proljećne polusezone. Vjerujem da ćemo do tada dodatno podići formu i spremno dočekati ono što nas čeka u drugom dijelu prvenstva koje će biti teže od jeseni”, ističe Lambulić.

Plavljani su savladali Zetu i Bokelj sa po 1:0, dok je duel sa Podgoricom u Lješkopolju završen 0:0.

Sjutra slijedi provjera protiv Mornara, pa još utakmica sa Jedinstvom kao generalka pred premijeru sa Dečićem.

“U programu je bio i meč sa Arsenalom, ali je odložen zbog obaveza Tivćana. Igrali smo onako kako želimo, vidi se poboljšanje i očekujem da tako bude i kada dođe borba za bodove. Vidjećemo kako će biti protiv Mornara i Jedinstva. U nastavku sezone nam je bitan svaki meč, svaki bod će biti veliki, pogotovo nama koji se borimo za opstanak”, ističe kormilar prvoligaša sa sjevera države.

Jezero danas privodi kraju boravak na pripremama u Budvi.

“Imali smo vrhunske uslove u hotelu “Splendid”, a trenirali smo u Tivtu. Sproveli smo skoro sve što smo planirali. Pripreme bih ocijenio visokom ocjenom. Uvijek se u ovom periodu jave povrede, a nisu ni nas mimoišle. Radunović i Perošević su van stroja, ali u pitanju su manji problemi. Nadam se da će svi momci biti zdravi za takmičarske mečeve”, kaže Lambulić.

Jedan od fudbalera koji se bori za mjesto u startnih 11 je Aldin Adžović, član Jezera od ljetos.

“Moj lični utisak je da smo bolji nego prošle polusezone. Imamo nekoliko novih igrača, koji su se lijepo uklopili. Među nama vlada zdrava konkurencija. Pripreme idu u pozitivnom smjeru, a sve to treba da potvrdimo na proljeće”, rekao je Adžović.

Jezero zimuje u zoni baraža, sa pet bodova minusa u odnosu na sigurnu luku.

“Počeli smo sezonu sa ciljem da izborimo opstanak. I dalje vjerujemo da je to moguće bez baraža. Pet bodova razlike nije malo, ali ni mnogo. Trebaće nam i sreće, koja nije bila naš saveznik jesenas. Moramo da budemo takmičari u nastavku, a tako se i spremamo od prvog radnog dana u januaru”, ističe 27-godišnji Tuzanin.

Prvi proljećni rival biće klub u kojem je Adžović ostavio trag.

“Dečić je drugi na tabeli, ima odličnu ekipu, a u januarskom prelaznom roku se dodatno pojačao. Biće teško, ali izbora nemamo – u svakoj utakmici težićemo da popravimo saldo. Lijepo bi bilo da krenemo sa iznenađenjem”, zaključio je Adžović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ja sam
Gost
ja sam

Pustite podmladak da igra, ko su ovi stranci, ovo ne može ni kod nas da igra

Send this to a friend