Fudbal Iskusni napadač preuzeo odgovornost za neefikasan početak sezone

Đalović: Najveći problem je što nisam još na nivou

foto: OFK Titograd

Četiri kola, dva primljena gola, dva boda, ali nijedan postignut to je bilans OFK Titograd na početku sezone 2019/2020. Malo za ekipu koja ima evropske ambicije.

A najviše bode oči neefikasnost “romantičara”. Učenici Dragoljuba Đuretića su jedina ekipa u Telekom 1. CFL koja nije postigla pogodak.

Svu odgovornost na sebe je preuzeo iskusni napadač Radomir Đalović! Kao pravi vođa…

“Svi znamo da nismo postigli gol, a najveći problem je što ja još nisam na nivou. Mislim da igramo dobro, ali realizacija nam nedostaje” samokritičan je 36-godišnji Bjelopoljac.

Mogao bi da se krije iza lijepe karijere koja je bila prošarana oreolom reprezentativca, ali to onda ne bi bio Đalo. Robusni centarfor će se truditi još više, uprkos tome što je jedan od najpožrtvovanijih igrača u prvenstvu.

“Moramo da treniramo još jače i više i sve će doći na svoje. Prvi ja. Iskreno, očekujem da proradim, da krenem sa golovima. Vjerujem u sebe, vjerujem u ekipu. Nadam se da ćemo krenuti u ozbiljnu seriju” jasan je bivši “hrabri soko” i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore.

A kada će to biti?

“Očekujem da od Koma krene naša serija”, već je Đalović mislima u vikendu, kada “crveni” u okviru 5. kola u subotu dočekuju Zlatičane.

Cilj Titograda prije početka sezone je bila Evropa…

“I sada je naravno”, siječe nas centarfor koji sa istim žarom igra za “romantičare” u smiraj karijere kao što je igrao za Zagreb, Rapid ili Rijeku kada je bio u najboljihm godinama i kada je osvajao trofeje…

“Nije lako kada ne dobijaš, ali postoje i takvi trenuci u fudbalu. Samo ih treba što prije prevazići. Stvarno vjerujem u ekipu i trenera i to ću ponoviti svaki put. Znam da ćemo da se dignemo na veći nivo”.

Opšte mišljenje je da će se Sutjeska i Budućnost boriti za titulu, dok svi ostali razmišljaju ili o Evropi ili o opstanku…

“To je tako. Te dvije ekipe će odlučivati o titulu, a svih osam timova će biti izjednačeno i biće mala razlika. Iskreno, nadam se da će OFK Titograd na kraju sezone, na tabeli biti iza Sutjeske i Budućnosti, jer imamo kvalitet”, podvukao je Radomir Đalović u razgovoru za Dnevne novine.

I na kraju, baš u riječima čovjeka koji će za dva mjeseca napuniti 37 godina ‘treniraću jače i više’ leži pouka za sve talente koji su nedovoljno posvećeni fudbalu.

Jer, talenat nije sve…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivo
Gost
Ivo

Izdajico, juče si volio Budućnost a sad proslavljaš ako uspiješ da im daš gol. Sad kakvog si kvaliteta taman si za Titograd

Vojo
Gost
Vojo

Mlad si doce golovi ne sekiraj se

Send this to a friend