Fudbal

Drugo mjesto ili Liga D

foto: FSCG

Ako je prostor za kalkulacije pred utakmicu sa Srbijom postojao, nakon 5. kola grupe 4 Divizije C Lige nacija sve je kristalno jasno!

Crna Gora protiv Rumunije pod Goricom (utorak, 20.45) igra za drugo mjesto u grupi, odgovara nam samo trijumf, a u slučaju remija ili poraza “hrabri sokolovi” bi mogli da ispadnu u najlošiju Ligu D.

Situacija je sljedeća: najlošija trećeplasirana selekcija u kompletnoj Ligi C će se preseliti u rang niže, a to mjesto trenutno zauzima naša reprezentacija sa jednim bodom koliko ima i Kipar iz grupe 3 Lige C. Trećeplasiranim selekcijama se briše učinak ostvaren sa četvrtom reprezentacijom iz grupe, pa zato učenici Ljubiše Tumbakovića imaju samo jedan bod, jer je “nestalo” šest bodova osvojenih protiv Litvanije koja je već u Ligi D.

Drugo mjesto donosi treći ili četvrti šešir pri žrijebanju kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020. u Dablinu 2. decembra, te mogućnost igranja plej ofa za EURO kroz Ligu C ukoliko pobjednik grupe 4 (vjerovatno Srbija) kroz kvalifikacije koje startuju u martu obezbijedi plasman na prvenstvo Starog kontinenta.

A treće mjesto sigurno donosi četvrti šešir na žrijebu u glavnom gradu Irske, te zavisnost šta će uraditi Kipar, koji je trenutno zbog gol razlike bolje plasiran na tabeli ‘najlošijih trećeplasiranih u Ligi C’.

Ukoliko Kipar večeras (20.45) kod kuće izgubi od Norveške, nama bi bio dovoljan remi da ne ispadnemo u Ligu D, pa čak i poraz, ali da u konačnom imamo bolju gol – razliku.

A ako Kipar i Norveška odigraju neriješeno, “sokolovi” takođe moraju da remiziraju, ali da u konačnom opet imaju bolju “gol razliku”. U konačnom, nama bi najviše odgovarao trijumf Norveške sa što većom razlikom, da ne bi strijepili oko ispadanja u Ligu D.

Na kraju, možda Liga D i nije loša opcija, jer se preko nje lakše može stići do Evropskog prvenstva 2024, ali u tom slučaju bi “hrabri sokolovi” definitivno bili reprezentacija posljednjeg reda, a teško da bi navijačima bilo primamljivo da gledaju San Marino, Andoru, Luksemburg, Maltu…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
citalac
Gost
citalac

Realno ako izgubimo od Rumuna onda nema što nego smo stvarno nivo Luksemburga, Andore… jer mi ni jednu ozbiljniju i kad treba ne možemo dobit nego se vadimo na veličinu zemlje …

Masaro
Gost
Masaro

Ako sam dobro razumio bolje nam je da ispanemo u grupu D. U protivnom nam odlazak na evropsko zavisi od toga da se Srbi plasiraju. A to je nemoguca misija bez da im se zrijeb bas posreci.

Aaaaaaa
Gost
Aaaaaaa

Ili ne gledate utakmice reprezentacije ili ste bas operisani od fudbala.

anoniman
Gost
anoniman

tribine su prane i kad igraju jake reprezentacije a ne samo ove nizerazredne

Nikola
Gost
Nikola

Savicevic je bio dobar fudbaler 90-tih, danas je Dejo propalica i zato i nas fudbal propada! Nepotizam i samovolja su se nadvili nad svim gdje on odlučuje ! Sto se reprezentacije tiče, fudbaleri se bore koliko mogu, ali su dio lošeg sistema i zbog toga osudjeni na poraze. Svake kvalifikacije slična prica, dobar početak- tužan kraj, ustvari na kraju se… Više »

Bulat
Gost
Bulat

Pomalo degutantna kalkulacija, mada ima odredjenu realnu dimenziju.Ipak nije prijatno priznati da će te tek u najslabijoj evropskoj konkurenciji možda biti favorite.I dalje mislim da Tumbaković griješi sa rasporedom igrača na mjesta koja im nikako ne odgovaraju I nema hrabrosti da uključi mladje koji bi igrali na prirodnim pozicijama.Kopitović ipak pokazuje da može pokriti centralno I da je bolji od… Više »

dali
Gost
dali

Zar nije sramota da kalkulišemo na ovaj način a opet mislim ali sa onom ekipom iz drugog poluvremena da možemo i moramo da pobjedimo Rumune,a onda kalkulacije i dalja borba i povratak nekih bitnih igrača i dovodjenje nekog dobrog igrača iz neke druge države što da ne.

Pjetro
Gost
Pjetro

na kraju krajeva ne bi mozda bilo lose da spadnu u ligu ŠĆ i onda preko Decica i Grblja izbore plasman za prvu crnogorsku ligu. ne pripremajte nas za tako nesto nego da ih bodrimo protiv rumuna i obezbjedimo sto bolji plasman u trenutno grupi

Send this to a friend