Fudbal

Elita je cilj sa obje strane

foto: pvportal.me

Naredni dani su puni iščekivanja, nadanja i strijepnji za fudbalere Bokelja koji imaju šansu da ostvare cilj, a to je povratak u prvoligaško društvo. Na tom putu Kotoranima je ostao Rudar, kao posljednja prepreka, sa kojim će odigrati dvije utakmice baraža. Prva je danas u Boki, a revanš u utorak (4. jun) u Pljevljima.

“Tim iz Pljevalja ima dosta iskustva, stabilan je prvoligaš i od osnivanja Prve lige jedan od najvažnijih klubova na domaćoj sceni. Ali, fudbal ne bi bio ono što jeste kada ne bih očekivao uspjeh Bokelja. Forma je u usponu, imaćemo podršku naših vjernih navijača i nadamo se da možemo u elitu”, rekao je Dejan Ognjanović, nekadašnji as Partizana, koji je fudbalsku karijeru počeo i završio u Bokelju, a sada obavlja funkcij u predsj ednika skup štine kotorskog kluba.

Navijači Bokelja spremaju se da podrže fudbalere u plavo-bijelim dresovima, posebno očekuju ofanzivu na prvoj utakmici i atake na gol Rudara koji čuva bivši golman kotorkog kluba Vidoje Popović. Uzdanica domaćina mogao bi da bude napadač Dejan Pepić.

“Zadovoljan sam golgeterskim učinkom u borbama za bodove i učiniću sve da se tako nastavi i u baražu. Rudar ima iskusan sastav, ali se nadam da ćemo umjeti da iskoristimo prednost domaćeg terena. Naša šansa je tim. Mnogo će nam značiti podrška navijača koji su od početka sezone bili uz nas”, poručuje Pepić, koji je sa 16 golova najbolji strijelac Druge lige.

Borba do kraja

Teška materijalna situacija, masovni odlazak igrača na polusezoni, promjena trenera, formiranje novog tima u januaru, pa još jedan finansijski udarac u finišu prvenstva mnogo toga od početka sezone ukazivalo je da će Rudar prvoligaški status rješavati kroz baraž.

Na to je bio spreman šef stručnog štaba Nenad Vukčević, koji vjeruje da će njegova ekipa u dvomeču sa Bokeljom pokazati da zaslužuje mjesto u elitnom rangu.

“Pokušali smo da izbjegnemo doigravanje, ali nijesmo uspjeli. Ostale su još dvije utakmice, ključne u sezoni. Pripada nam uloga favorita, ali to treba da opravdamo na terenu. Bokelj je ozbiljna ekipa, ima nekoliko prvoligaških igrača i ogroman motiv da se vrati u elitni rang. Ipak, imamo i mi svoje ambicije. Rudaru je mjesto u Telekom 1. CFL. Uradićemo sve da izađemo kao konačni pobjednici iz ovog dvomeča”, rekao je Vukčević, koji nastavlja:

“Vjerovatno će uslovi za igru više odgovarati domaćinu, a mi se nećemo braniti. Cilj je da damo gol i sačuvamo mrežu. Imali smo dobrih partija tokom proljeća, a recept bi moglo da bude izdanje protiv Budućnosti na našem stadionu. Momci se drže zajedno i u momentu kada klub prolazi kroz težak period, očuvali smo atmosferu i sada je vrijeme da dovršimo posao. Očekujem da napravimo dobar rezultat u Kotoru, a u revanšu pod Golubinjom da ovjerimo opstanak”, zaključio je trener Rudara.

Utakmica u Kotoru počinje u 17.30 sati.

Send this to a friend