Fudbal

Grbljani ne odustaju od Evrope

Fudbaleri Grblja su minut-dva bili daleko od pobjede nad OFK Titograd, čime bi se izjednačili u bodovima sa rivalom iz Podgorice i ušli u finiš prvenstva sa jednakim prilikama da stignu do Evrope. No, gol primljen u samom finišu je ipak sve promijenio.

U preostala četiri kola ,,trikolori” će ugostiti Zetu i Mornar, ali i putovati na noge Budućnosti i Sutjesci. A Titograd koji ima tri boda prednosti u odnosu na Grbalj, gostovaće Sutjesci i Lovćenu, a dočekaće Mornar i Petrovac. Na papiru. Sastav iz Podgorice je mnogo bliži izlasku u Evropu.

“Ostvarili smo solidnu prednost od dva gola razlike, ali nijesmo izdržali. Bila je teška utakmica po klizavom i terenu natopljenom vodom, izgledalo je daje pobjeda u rukama, ali finiš je bio koban za nas. Nastavljamo dalje, imajoš četiri kola nade, u našoj ligi svako može pobijediti svakoga, pa vjerujem da još nije ništa riješeno”, napominje Dejan Kotorac, strijelac vodećeg gola na meču u Podgorici.

Zbog svega toga u taboru “trikolora” okreću se novom izazovu koji ih čeka u subotu stiže trećeplasirana Zeta. Sertifikat daje Grbalj ispunio obavezu da dobije licencu UEFA je samo dodatni motiv da istraju do kraja.

“Učinili smo sve što je trebalo, pa smo dobili na vrijeme dozvolu sa učešće u UEFA takmičenju. Ostaje još velika obaveza da na terenu to potvrdimo. Biće teško, ali naši igrači su spremni na trku do kraja. U Podgorici nijesmo mogli da računamo na Ze Markosa zbog kartona, mladi Vladan Kordić se oporavlja, a novi trener Zvezdan Milošević još snima ekipu i upoznaje se sa fudbalerima koje će voditi do kraja. Atmosfera je radna i verujem da će nas u preostala četiri kola taj motiv držati moblisane da postignemo što više”, rekao je sekretar Grblja Dejan Đukić.

Tags
Send this to a friend