Fudbal

Juventusovo biti ili ne biti, Čelzi bez prava na kiks protiv Milana

Trening Juventusa

Alarmantno je i neuobičajeno – Juventus poslije dva kola Lige šampiona nema ni bod.

Fudbaleri italijanskog velikana su zbog toga pribijeni uza zid uoči dvomeča sa Makabijem iz Haife. Prvi duel je večeras u Torinu, drugi naredne sedmice u Izraelu.

Ukoliko nakon ove dvije utakmice ,,stara dama“ ne bude imala šest bodova, plasman u osminu finala biće teško dostižan jer su PSŽ i Benfika, od kojih je Juve gubio, upisali po još jedan trijumf u grupi uoči njihovih međusobnih okršaja.

– Protiv Makabija moramo da imamo isti stav kao protiv Bolonje (pobjeda od 3:0, prim. aut). U sedam dana odigraćemo dva meča s Makabijem, potrebno nam je šest bodova da bismo protiv Benfike igrali za prolaz. Mnogo je aspekata koji su uslovili da početak sezone bude takav kakav je bio, nedostajalo nam je nekoliko igrača, ali morali smo bolje. Pred nama je bitnih mjesec i po. Ova grupa igrača ima sve kvalitete i iskustvo da uprkos poteškoćama sezonu učini odličnom – samouvjeren je golman Vojćeh Šćensni.

Dueli s Makabijem, odnosno epilog grupe H, biće presudni za budućnost Masimilijana Alegrija na klupi ,,stare dame“.

– Bez bodova smo poslije dvije utakmice i moramo da pobijedimo. Ne smijemo da žurimo. Makabi ima dobar tim, zaslužuje poštovanje. U teškim vremenima najlakše je igrati našu uobičajenu igru, kompaktno, kao tim, ne gubeći strpljenje u želji da pobijedimo – upozorio je Alegri.

U grupi E loše stoji Čelzi, koji ima bod iz dva meča. Salcburg ima dva, zagrebački Dinamo tri, a na vrhu je Milan s četiri boda.

,,Rosoneri“ večeras gostuju u Londonu, gdje domaćin ima imperativ pobjede jer bi ga svaki drugi ishod, naročito poraz, doveo u veoma težak položaj.

– Milan je vrhunski tim, kao što je bio i Salcburg u prošlom kolu. Ali svaka utakmica je drugačija. Ovo je ogroman i uzbudljiv izazov za nas. Uradićemo sve da osvojimo tri boda. Važno nam je da pobijedimo, ali znamo da imamo vrhunskog rivala – izjavio je trener Čelzija Grejem Poter.

– Milan ima jasnu ideju kako želi da napada i da se brani. Imaju različite načine za postizanje pogotka. Imaju Žirua koji odlično poznaje naš tim, a pritom je fantastičan igrač. Ponavljam, sjajan su tim i moraćemo da budemo zaista dobri da bismo došli do rezultata koji želimo.

Milan na ,,Stemford bridžu“ ima šansu da napravi veliki korak ka osmini finala. Pobjeda bi ga skoro promovisala u učesnika nokaut runde, nezavisno od toga kako se završe dueli Salcburga i Dinama.

– Znamo da igramo s velikim timom, osvajačem Lige šampiona od prije dvije sezone. Ali imamo naš mentalitet, prepoznatljiv stav kojim ćemo se suprotstaviti Čelziju. Favoriti postoje samo na papiru, sve se dokazuje na terenu. Pobjeda Dinama nad Čelzijem za mnoge je bila neočekivana, ali je pokazala da u Ligi šampiona morate da budete maksimalni svih 90 minuta i to je naš cilj. Čelzi je nedavno promijenio trenera i veoma su motivisani, ali u svakom slučaju ovaj meč nije odlučujući – smatra trener Milana Stefano Pioli.

Ambicije Dinama porasle su nakon pobjede nad Čelzijem, nakon poraza od Milana čini se da nijesu splasnule.

– Kad je održan žrijeb mnogi su rekli da će se između Salcburga i Dinama voditi borba za prezimljavanje, za treće mjesto. Iza nas su dva kola i vjerovatno će nakon sljedeće dvije utakmice, dva naša uzastopna meča, situacija biti mnogo jasnija. Smatram da je Salcburg trenutno pod malo većim pritiskom jer imamo bod više, a mi ćemo učiniti sve da tako ostane i poslije utakmice. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo nakon naredna dva meča mi biti zadovoljniji – istakao je trener ,,modrih“ Ante Čačić.

U grupi F, Real Madrid sa šest bodova dočekuje Šahtjor koji ima dva manje, dok će Seltik našeg Seada Hakšabanovića gostovati RB Lajpcigu.

,,Kelti“ imaju bod, jedan više od domaćina koji hvata posljednji voz da uđe u borbu za nokaut rundu.

Mančester siti je u grupi G apsolutni favorit protiv Kopenhegana i u dvomeču s danskim rivalom mogao bi da obezbijedi prolaz, dok će u borbi za drugo mjesto sve biti mnogo jasnije nakon duela Sevilje i Borusije iz Dortmunda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
77,5 mil MilanD
Gost
77,5 mil MilanD

Idemo Milan večeras .

77,5 mil MilanD
Gost
77,5 mil MilanD

Idemo Milanezi večeras.

Send this to a friend