Fudbal

Mamić bez dlake na jeziku: Od izbjeglica sam napravio milionere

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić iskazao je nezadovoljstvo što ga nijedan reprezentativac Hrvatske nije pomenuo poslije velikog uspjeha na Svjetskom prvenstvu.

Mamić ne krije da je očekivao zahvalnost pojedinih zvijezda koje su ponikle na Maksimiru.

“U Dinamu sam 48 godina. Nazivali su me najmoćnijim čovjekom u hrvatskom fudbalu. Valjda i ja imam neke zasluge u uspjehu reprezentacije. Iako vidim da me ne spominju. Međutim, neosporno je da je ovo kulminacija našeg uspjeha kroz baze koje smo napravili. Pa, ja sam djecu poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluke doveo kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. To su neosporne činjenice. Vidite, ja sam te momke načinio milionerima. Bio sam im poput očeva. Međutim, niko ništa. Svi nekome zahvaljuju. Mene niko ne spominje. Niko ne spominje ni Šukera ni Mamića. Moram da budem iskren i da kažem – prisutan je strah. Ne smiju da nas hvale jer bi pojedinci onda bili podložni za napade“, rekao je Mamić u intervjuu za Dnevni Avaz.

Hrvatska je na Mundijalu dogurala do finala, gdje ja poražena od Francuske 4:2.

“Vatrenima” je nakon toga u Zgrebu priređen doček za pamćenje.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Purgeri
Gost
Purgeri

Mamicu sto nisi dosao u Hrvatsku da proslaviš sa deckima? Bolje za tebe da padnes u zaborav i molis u Međugorju… A usput korist je bila obostrana, oni su od tebe učinili milijunaša.

Bak ica
Gost
Bak ica

Bolje bi pristajao naslov:Mamic bez obraza
Hvali se da je od izbjeglica napravio milionere.Kolilo je on zaradio na toj djeci.

Rade007
Gost
Rade007

Tako je Mamićuuuu!!!!

Send this to a friend