Fudbal Sarajlije pobijedile pred meč protiv plavih

Matijas Fanimo nova opasnost za Budućnost

foto: sportsport.ba

Bilo je poznato da će napadači Sarajeva Benjamin Tatar i Mersudin Ahmetović biti velika opasnost po Budućnost u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a juče je sličnu poruku našem šampionu poslao i Matijas Fanimo.

Engleski internacionalac u bordo timu sa dva pogotka vodio je Sarajevo do novog trijumfa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ovog puta u teškom duelu sa Slobodom u Tuzli 3:2. Osim Fanima, strijelac za ekipu Vinka Marinovića bio je upravo pomenuti Ahmetović.

Sarajevo tako ostaje neporaženo u domaćem šampio-
natu (šest trijumfa i dva remija), a na vrhu uz meč više ima i pet bodova više od vječitog rivala Željezničara. Ipak, trenera Marinovića brinu padovi u igri njegovog tima.

“Od sigurne utakmice dozvolili smo rivalu lagan drugi gol. Sloboda nas je pritiskala i to moramo da popravimo, jer se ovo često plaća. Čestitke igračima na pobjedi u jako bitnoj utakmici. Na kraju, najbitnije je da smo pobijedili”, istakao je Marinović.

Utakmica treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope između Sarajeva i Budućnosti igra se u četvrtak od 20 sati na “Bilinom polju” u Zenici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

x plavi prolaze na penale

Marko
Gost
Marko

Neka se oni cuvaju sebicnog Ivanovica i nervoznog Grbica.

Send this to a friend