Fudbal Samouvjereni Nikšićani

Napašćemo ih, ne opterećuje nas gol minusa

Autobusom iz Nikšića do Podgorice, pa čarter let do Nikozije tako će izgledati put našeg šampiona na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv APOEL-a.

Na vatrenoj GSP areni u utorak veče (19.00) “plavo – bijeli” će juriti jedan gol i novu senzaciju u najelitnijem klupskom takmičenju, jer su kraj Bistrice vidjeli da mogu da se nose sa prvakom Kipra.

Zato su fudbaleri Sutjeske u torbe spakovali i – optimizam…

“Treba da ponovimo igru iz prve utakmice i da imamo malo bolju realizaciju. Nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Damir Kojašević, najveće pojačanje Sutjeske tokom ljeta.

Najtrofejniji kiparski tim (28 titula, 21 Kup, 13 Superkupova) je favorit na papiru, platežno je moćniji, ali bio je to i Slovan. Međutim, učenici Nikole Rakojevića su u Nikšiću pokazali da nisu u podređenom položaju.

“Vidjeli smo u prvom meču da možemo da igramo protiv APOEL-a, svi smo optimisti. Putujemo da prikažemo dobru igru, a sigurno je da se nećemo braniti i povući. Idemo da napadnemo protivnika, pa šta bude”, jasan je 32-godišnji ofanzivac, koji ne vidi prepreku u tome što su Kiprani slavili u gradu piva i čelika”.

“Ako budemo igrali kao što znamo kao protiv Slovana mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Gol minusa nas ne opterećuje, idemo da postignemo pogodak”.

A ne razmišlja samo ljevokrilni fudbaler koji je došao da donese prevagu tako…

“Svi vjerujemo u prolaz. Počev od nas igrača, preko trenera, do uprave i navijača. Stvarno smo optimisti”, govori Kojašević.

APOEL je projektovan da igra jedno od evropskih takmičenja, veliki novac je uložen u formiranje ekipe Italijana Paola Tramecanija, ali čini se da popularne legende još nisu na svom najboljem nivou…

“Protivnik je mnogo jaka ekipa, vidi se da su kupili dosta novih igrača, ali i da nisu najbolje uigrani. Međutim, što se tiče kvaliteta, mnogo su jači od Slovana. Stvarno su ozbiljna ekipa i sigurno će dogurati daleko, ako ih ne izbacimo”, poručila je nova “sedmica” Nikšićana.

GSP stadion prima 22.859 gledalaca, navijači APOEL-a prave neprijateljsku atmosferu prema rivalu, a često ulaze u sukob i sa svojim igračima ukoliko im rezultat nije po volji…

“Normalno je da nas čeka teži posao, jer ne igramo na našem terenu. Međutim, na nama je da ih napadnemo pred njihovim navijačima, nema čega da se plašimo. Moramo se truditi da postignemo pogodak”, jasan je Kojašević, koji zna šta može da prelomi okršaj…

“Ko prvi postigne pogodak, biće bliži trijumfu. Iskreno se nadam da ćemo to da budemo mi”.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

2&2+I nemojte me iznevjerit 🙂

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ima li TV prenos?

Przi
Gost
Przi

Mora ga imati

Send this to a friend