Fudbal

Nije lako pobjeđivati, a na tabeli se ništa ne mijenja

Vjerovao je Branko Brnović u veleobrt na vrhu tabele, ali Budućnost neće imati priliku da u posljednjem kolu pred svojim navijačima protiv Sutjeske igra za titulu.

Nikšićani su prije dva dana odbranili šampionski tron, a “plavima” ostaje finale Kupa protiv Lovćena, 30. maja pod Goricom, za spas sezone.

“Čestitam ekipi Sutjeske na osvojenoj tituli. Bili su na čelu tabele od decembra i tu su ostali do kraja. Pokušavali smo da ih stignemo, možda u jednom trenutku i bili blizu toga, ali teško je kada nekoga konstantno jurite. Igrali smo dobro tokom proljeća, davali golove, publika je počela da se vraća na stadion… Nije lako držati taj ritam. Pad se događa i najboljim svjetskim ekipama, a nama se desio u trenucima kada je i lider bio u krizi. Nijesmo to iskoristili i zato nijesmo imali šansu da se u posljednjem kolu borimo za titulu, upravo protiv Nikšićana. Ostao nam je taj meč sa njima narednog vikenda, želimo da ga odigramo za prestiž, a potom nas čeka borba za trofej Kupa”, rekao je Brnović.

Podgoričani su jedini tim bez poraza u proljećenoj polusezoni, ali kada su bili na vrhuncu forme situacija na vrhu nije se mijenjala. Budućnost je propustila priliku da zakuva prvenstvo kada je u 95. minutu ispustila pobjedu u Nikšiću, poslije vodstva od 2:0.

Imala je i drugu šansu ali je vezala tri remija, protiv Lovćena, Zeta i Petrovca.

“Momci su davali sve od sebe, ali nije im bilo lako kada ubjedljivo pobjeđuju, a na na tabeli se ništa ne mijenja. Kada smo mi pobjeđivali pobjeđivala je i Sutjeska. Kada su oni bili u maloj krizi i mi smo padali. U nastavku prvenstva igračima mogu samo da zamjerim na izdanju protiv Petrovca u drugom poluvremenu. Znali smo da je lider kiksao, ali smo loše reagovali. Očigledno je ta vijest presjekla momke. Nijesam bio na klupi, već na tribini zbog kazne. Da sam bio dolje, garantujem da bi bilo drugačije. To više ne možemo da vratimo, ali možemo sezonu da završimo osvajanjem trofeja. Napredovali smo u odnosu na jesenas, a mislim da će ova ekipa, uz
par pojačanja, neredne sezone biti glavni kandidat za titulu”, ističe Brnović.

Strateg ,,plavih ima” ozbiljnije planove i u Evropi.

“Potrudićemo se da nešto uradimo na međunarodnoj sceni, makar da prođemo jedno ili dva kola. Mislim da bi to trebalo da bude cilj svih naših ekipa koje igraju Evropu”, zaključio je Brnović, čija je ekipa prije dva dana remizirala sa Rudarom u Pljevljima (2:2), iako je dva puta vodila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bistrica
Gost
Bistrica

Ajmo Lovcen kup Niksic je uz vas

koki
Gost
koki

cim nemate postene namjere ne mozete ni ocekivati nista dobro…treba da vas bude sramota da za ovih 13 godina od kad smo samostalni nijeste gotovo nista osvojili u ovakvoj ligi sa tolikim novcem,infrastrukturom,pomoci saveza i sudija

Send this to a friend