Fudbal

Podgorica ispunila prvi cilj, slijedi još teži posao

foto: FSCG

Fudbalski klub Podgorica prošle godine slavio je plasman na evro scenu. Godinu kasnije može da bude srećan što nije ispao iz lige, jer je zahvaljujući pobjedi nad Dečićem uspio da stigne do baraža. Lješkopoljci su tako ispunili prvi cilj, ali sada slijedi drugi – kroz baraž sačuvati status prvoligaša.

– Da bi napravili rekapitulaciju cijele sezone i dali generalni utisak definitivno je onda potrebno krenuti od početka. Činjenica je da smo imali dosta problema, ali prije svega treba znati da je naš klub u dva prelazna roka ostao bez čak 18 standardnih prvotimaca. To je ozbiljna brojka koja bi unijela probleme i mnogo većim klubovima. Bili smo u situaciji da su ostali klubovi plaćali igrače znatno jače, nijesmo mogli da ispratimo neke finansijske ponude i došli smo u situaciju da je veliki broj igrača napustio Podgoricu. Sve to uslovilo je da se mnogo više okrenemo mlađim igračima, koji su za mnoge imali neočekivano veliku minutažu i ulogu. Sam početak sezone donio je probleme. Krenuli smo sa četiri vezana poraza i to je potpuno poremetilo te mlade igrače, koji nijesu mogli da odgovore nakon toga psihološkom pritisku. Bilo je zaista teško, a uz sve to došle su i povrede i mi smo imali zaista mali roster – objašnjava Vojislav Pejović, sportski direktor Podgorice, koji je u finišu sezone bio uz Zorana Tripkovića na klupi Lješkopoljaca.

Podgorica je često bila na ivici baraža i sigurne zone, ali u nekoliko utakmica definitivno nije imala sreće. Sve to uslovilo je da bude ,,zakovana“ za donji dio.

– Prokockali smo jeftino mnogo bodova. Imali smo vođstvo protiv Dečića, Iskre, Mornara, Petrovca, ali onda platismo ceh nekim greškama i umjesto da isplivamo iz opasne zone došli smo u još teži položaj. Zbog svega kako se odvijalo dobro je da je ovaj prvi dio priče uspješno završen, da smo ipak u baražu, ali sigurno da sada slijedi drugi, još teži dio – svjestan je iskusni stručnjak.

Lješkopoljci će u baražu igrati protiv Arsenala. Tivćani su po mnogima imali najkvalitetniji sastav u Drugoj ligi, ali nijesu uspjeli da se domognu prvog mjesta, pa će drugu godinu zaredom igrati baraž.

– Arsenal je dobra ekipa, koja ima sjajne pojedince, odlično vođena sa klupe i činjenica da su opet u baražu govori da je to klub koji konstantno raste i ima velike ambicije. Prošle sezone su eliminisani na penale, gdje je Petrovac imao nevjerovatnu sreću. Sada su opet u baražu, ali sa još boljom ekipom. Ako se zna da su tu Pepić, Manojlović, Montenegro, Muhović, Došljak, Bulatović, Todorović, onda se usuđujem da kažem da Arsenal ima više iskustva nego Podgorica, iako smo mi prvoligaši. Zbog toga smo svjesni da nas čeka težak posao i jako neizvjesni mečevi. Siguran sam da će odluka o tome ko će igrati Prvu ligu naredne sezone biti donijeta tek u revanšu – naglasio je Pejović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đuro
Gost
Đuro

E džabe je Arsenalu što je navodno imao “najkvalitetniji sastav” i pare koje su dobili, kad ih je Jedinstvo nadigralo u svakom segmentu. Jedina njihova šansa, a koju su i priželjkivali je bila da u Bijelom Polju pobijede službenim rezultatom, jer igrom nijesu mogli ni na koji način. P.S. Naravno, želim da FK Podgorica sačuva prvoligaški status, jer je bolje… Više »

Send this to a friend