Fudbal

Ponos i gorčina zbog ukradene pobjede

foto: FSCG

Skandalozna odluka sudije Rudija Bukea da desetak minuta prije kraja utakmice Bugarska – Crna Gora svira nepostojeći penal za domaću selekciju, probudila je iz prelijepog sna “sokolove”, koji pored svega mogu biti ponosni na izdanje u Sofiji.

Naročito na partiju iz drugih 45 minuta, nakon što su u prvom dijelu bili u grču, ali i tom periodu igre imali šansu da preko Mirka Ivanića prvi dođu do gola.

Stav naših momaka u nastavku bio je pravi, šampionski, onakav kakav želimo da vidimo kada se igra u dresu sa državnim grbom.

Golgeterska genijalnost Stefana Mugoše dala nam je nadu da i bez Jovetića i Savića možemo do tri ogromna boda na “Vasil Levski” stadionu.

Tri boda koja bi nas skoro sigurno do završnice kvalifikacija držali najmanje u borbi za drugo mjesto, koje vodi na EURO.

foto: FSCG

Napadač, koji u Južnoj Koreji gradi sjajnu karijeru pokazao je da jedna od glavnih uzdanica nacionalnog tima, a da je po navici strijelac na važnim gostovanjima.

Pogodio je peti put na strani i sigurno je da će odbrane svih naših rivala u nastavku kvalifikacija posebnu pažnju obratiti na momka koji ima sve odlike vrhunskog napadača.

“Mislim da smo zaslužili više. Ušli smo sa grčom, ali smo imali i dobru šansu preko Ivanića. U nastavku smo počeli odlično, poveli, a onda je stigao taj penal. Ne možemo da komentarišemo suđenje, sve se vidjelo. Da smo imali malo sreće mogli smo da pobijedimo i to ubjedljivo”, rekao je Mugoša.

Imala je naša selekcija potom šanse da nokautira rivala, ali ih nije iskoristila i onda je stigla ta nesrećna situacija i gol iz jednog od najsramotnijih penala posljednjih godina u evropskom fudbalu.

foto: FSCG

Nakon meča je selektor Tumbaković džentlmentski odgovorio na pitanje u vezi jedanaesterca, iako je praktično svima osim sudiji bilo jasno da je prekršaj Vladimira Jovovića bio van kaznenog prostora.

“Nisam vidio ni prekršaj iz pozicije na kojoj sam bio. Sudija je bio blizu. Tako je kako je. Došli smo da ne izgubimo, ostvarili smo to i idemo dalje”, rekao je iskusni trenerski vuk.

Crna Gora je u Sofiji osvojila bod, pokazala karakter i spremnost da se i u ovoj konkurenciji bori za odlazak na veliko takmičenje, čak i kada stručni štab nema na raspolaganju sve fudbalere.

foto: FSCG

Malo brine činjenica da su pojedini standardni reprezentativci “patili” na terenu, najviše zahvaljujući činjenici da nemaju dovoljnu minutažu u svojim klubovima.

Međutim, snagom volje dali su važan doprinos u Sofiji i velika je šteta što nisu nagrađeni punim plijenom u bugarskoj prijestonici.

foto: FSCG

Već za dvije večeri, Podgorica će biti domaćin još jednog fudbalskog spektakla. U glavni grad Crne Gore stiže Engleska, četvrta reprezentacija sa posljednjeg Mundijala u Rusiji, a čini se da odavno “Gordi albion” nije imao jaču selekciju.

Naši momci nemaju što da izgube, osim povjerenje navijača i javnosti, a sačuvaće ga, ako ostave srce na terenu, što su gotovo uvijek radili, naročito inspirisani velikim rivalom sa druge strane terena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crna gora
Gost
crna gora

neka se plasira Kosovo pa mi i ne moramo!! da mogu pustio bih ih obadvije da nas pobijede jer ce ih pustit i englezi 100% bar jednu!!

Mijatovic 8
Gost
Mijatovic 8

ovo se namjesta da kosovo ide!! a i neka ide s’nama.. englezima ne treba oni su se plasirali kroz ligu nacija bas ih briga..
eviva montenegro e viva prijateljsko kosovo!!!

E viva
Gost
E viva

Bice bolje glavu gore momciiiii !!!!

Prc CG
Gost
Prc CG

A koju ste vi to utakmicu gledali pa je bila za ponos??????

Slavko
Gost
Slavko

Jeste, sve nas neko krade, mi smo najbolji pa nas mrze…

Lavica
Gost
Lavica

Pa ne znam koliko si pratio utakmicu ali da ,ono je krađa .

Lavica
Gost
Lavica

Igra je mogla bit i malo bolja ali dobro nije loše , sudija lopov trebao bi bit kažnjen tako da nikad više niđe ne sudi .
U svakom slučaju čestitke našim Sokolima i srećno sa Englezima
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ja sam jedan od 60 % gradjana Crne Gore kome drzava za koju navija nije omogucila da gleda sopstvenu reprezentaciju!!! Nisam mogao gledati i navijati za svoju zemlju, svoju krv!!! Hvala vladi i resornom ministarstvu… e kukala drzavo!

S10
Gost
S10

Skroz je ista situacija i u Hrvatskoj i u Srbiji. Nek plate pa nek se klate,i ne kukaj na Drzavu i Vladu nego na operatere koji su derikoze kojima je jedini motiv sto veca zarada tako da su ti oni krivi sto nisi mogao da gledas utakmicu.

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Da se ovo Srbiji desilo pisali bi “uvjek im je neko drugi kriv”, ovako to je “ponos i gorčina zbog ukradene pobjede” haha

Jaaaaaa
Gost
Jaaaaaa

100000000000%

boris
Gost
boris

igra u rangu farskih ostrva i luxemburga. realno. sto ne priznate? sto se pravite ludi?

S10
Gost
S10

Evo pratim fudbal bezmalo 30 godina,onakav zlocin i kradju nikad nisam vidio cak na mnogo nizem nivou.

Istina
Gost
Istina

1982 godine na svjetskom prvenstvu u Spaniji na mecu Jugoslavija- Spanija sviran je slican penal za Spaniju iako je Zajec napravio faul citav metar ispred sesnaesterca i cak ostao na mjestu preksaja. To je nas usud i zato je VAR spas.

Pjer
Gost
Pjer

Igra koliko cujem nije bila neka.A da su nas pokrali jesu oteli nam bukvalno 2 boda koja ce na kraju i odluciti o svemu

Kotor
Gost
Kotor

Dal ce se javiti ovaj sudija da se barem izvini igracima i navijacima zbog napravljene nepravde.

Ivanka
Gost
Ivanka

Da ima UEF-e ovaj sudija pistaljke usta nebi vise stavljao!!!

Mesiiiii
Gost
Mesiiiii

Crna gora sa ovakvom sebicnom igrom nikad nece igrat evropsko prvenstvo

MNE1
Gost
MNE1

Od Engleske, ovakve Engleske, nije sramota izgubiti, tako da momci mogu rastereceno izaci na teren. Ako Savic bude igrao, objektivno, ne bih se bas kladio da ce Englezi lako izaci na kraj sa nama. Mali je ovo stadion, ali ne pricaju engleski mediji uzalud o paklenoj atmosferi. Srecno!

Zeljko
Gost
Zeljko

Mislim da sa Savicem u timu i Stojkovicem na klupi..imamo neke sanse za bod,uz uslov da se Sterling ispromasuje a da Englezi ne budu raspolozeni za trcanje,kao sinoc protiv Ceske

Nikša smrad
Gost
Nikša smrad

Livada a ne stadion

Send this to a friend