Fudbal Žele dobru igru

Prijateljski meč kao kvalifikacioni

foto: FSCG

Dva poraza od Španije, po jedan od Sjeverne Makedonije i Kazahstana u Podgorici, remi sa Izraelom u gostima i pobjeda nad Farskim Ostrvima – učinak je mlade reprezentacije Crne Gore (U21) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.

Možda se očekivalo više, ali “sokolići” su i dalje u igri za drugo mjesto, pa će zbog toga na pravi način željeti da iskoriste i današnji prijateljski meč protiv Poljske – od 15 sati na “DG areni” u Podgorici.

“Baš zbog solucije da možemo da budemo drugi u grupi smo i tražili da prijateljski meč odigramo protiv neke od jakih selekcija, da se izmjerimo i vidimo mogućnosti protiv takvih ekipa”, poručio je na jučerašnjem presu selektor “sokolića” Miodrag Vukotić.

A Poljska je, bez sumnje, jedna od selekcija iz evropskog vrha u ovom uzrastu…

“Da, sigurno pripada toj grupi reprezentacija. Oni su u grupi sa Srbijom, takođe kvalitetnom ekipom, koju su pobijedili prije nekoliko dana”, podsjetio je Vukotić.

Biće to prijateljski meč, ali…”Bez obzira na sve, maksimalno ćemo prići ovoj utakmici kao da je kvalifikaciona”, jasan je Vukotić. “Uradićemo sve da se pokažemo u pozitivnom svijetlu. Šansu će dobiti svi igrači. Svi igramo za pobjedu, a tako se priprema i protivnik.”

Pristup kao u kvalifikacionoj utakmici

Slabiji start u kvalifikacijama, međutim, nije poljuljao vjeru kod selektora u njegove momke.

“Stojim pri tome da ovaj tim ima kvalitet. Trenutno ne pruža to što može, ali vjerujem u bolje dane”, istakao je Vukotić. “S druge strane, povrede su nas sputale, mnogo nam fali golman Lazar Carević, tu su i drugi igrači koji bi bili sa nama da su zdravi, ali nijesam neko ko traži alibi.”

Jedan meč je odredio put Crne Gore.

“Siguran sam da bi sve bilo drugačije da nijesmo izgubili na startu od Kazahstana, od kojeg smo bili bolji. To više ne možemo da vratimo, ali možemo iz svega ovoga da naučimo i to znanje iskoristimo za ono što slijedi”, dodao je Vukotić.

Za golove će danas biti zadužen momak sa “DG arene”, napadač Podgorice Balša Sekulić.

“Imamo još četiri utakmice u kvalifikacijama, zašto ne bismo pobijedili svaku. Borićemo se dok god postoji nada. Sada se okrećemo testu protiv Poljske igramo kući i idemo na pobjedu”, jasan je Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne
Gost
Mne

Ovaj selector se zajebava sa sa reprezentacijom igracima novinarima i javnoscu. Dje ste novinari da mu postavite konkretna pitanja? Pa valjda ima neko Jo’s u Crnoj Gori ko se bavi ovim poslom? Unistise jednu od najtalentovanijih generacija da bi igrali njegovi puleni iz Pg . A stalno se pravda mi smo oslabljeni mi smo ovo mi smo ono . ..Alo… Više »

ehti
Gost
ehti

Sa ovim isto kao i sa predhodnim, od 10 se dobiju najviše dvije utakmice. Pa se pojedini kao pitaju što je kriv FSCG. Ne postavljaju trenere učiteljice i doktori nego Dejo lično… Vrijeme mi je više da ide, no neće ne boj se…

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Miki trebao bi razmisliti da ovaj prijateljski mec iskoristis i podneses ostavku,jer pod tvojim vodjstvom mlada reprezentacija ima najgore rezultate od 2006 god.Razmisli ljudski je.

Send this to a friend