Fudbal

Radulović: Igraćemo napadački, nadam se da Jovetić može da pomogne

Miodrag Radulović (foto: FSCG)

Crnogorski fudbaleri su se okupili danas pred ključne duele u B Ligi nacija.

U petak gostuju Bosni i Hercegovini u Zenici, tri dana kasnije u Podgoricu stiže Finska.

Naša selekcija je trenutno drugan na tabeli, sa bodom manje od BiH, te tri više od Finaca.

Crna Gora je u junskom ciklusu dva puta savladala Rumuniju (3:0, 2:0), remizirala je sa BiH (1:1) i izgubila od Finske 1:0.

“Sada nam je imperativ da ponovimo igru i odnos koji nas je krasio u junu. Siguran sam da možemo da ispunimo sve to, a u tom slučaju rezultat neće izostati”, rekao je selektor Miodrag Radulović i dodao:

“Mi se spremamo da naredne godine, kroz kvalifikacije, izborimo direktan plasman na veliko takmičenje. To je bila vizija za Ligu nacija. Zahvaljujući igračima, njihovom kvalitetu, požrtvovanju i borbenosti stigla je nagrada, došla je šansa i mi smo spremni da se borimo da je ugrabimo.

“Hrabri sokoli” žele pobjedu u Zenici.

“Broj napadača koje sam pozvao govori kako želimo da igramo i djelujemo. Želimo da iskoristimo napadački potencijal koji imamo. Milim da njima ‘odzvanja’ utakmica u Podgorici, imali smo prečku Jovovića kod 0:0, veliku šansu kod 1:1… Trudićemo se da ponovimo igru kakvu smo pokazali u prvom meču, a potrebno nam je i malo sreće. Mislim da su je Bosanci imali i protiv nas, i protiv Rumunije i Finske kod kuće…”, istakao je Radulović.

Nema Stefana Savića, tu je Stevan Jovetić.

“Vidjećemo koliko će Stevan moći da pomogne, a vjerujem da hoće. Za posljednje dvije utakmice potrebni su nam 100 posto spremni i zdravi momci.

Pitanje je koliko može i Stefan Mugoša.

“Posljednjih sedam dana je trenirao, mnogo je bitan za našu igru. Očekujemo njegov udio u ove dvije utakmice”, rekao je Radulović i osvrnuo se na transfer Seada Hakšabanovića u Seltik:

“Velika je to stvar za njega i za naš fudbal uopšte, vjerujem da će da pokaže kvalitet koji ima i u Seltiku i u nacionalnom timu. Problem je što čekajući transfer nije bio u trenažnom procesu, nije imao utakmice, ali postepeno se vraća i igra. Imaće svoj doprinos u naredna dva meča”, zaključio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

U cijelom timu imamo jedva 3 kvalitetna igraca koja “igraju” (Marusic, Savic, Haksabanovic) u nekim vecim klubovima i mi ocekujemo oda nazovi fudbalera iz nase ili nekih lijevih liga da imaju kvalitet za esto vece od samog ucesca u kvalifikacijama.

Pjer
Gost
Pjer

Joveta moze 10 minuta
Garant

Rade007
Gost
Rade007

Kako to lijepo zvuči “Igraćemo napadački”. Znam da nećemo, ali lijepo zvuči.

Send this to a friend