Fudbal Romantičari srušili lidera

Samo da ne polete

Dragoljub Đuretić

Titograd je prva ekipa koja je savladala Budućnost u tekućem šampionatu.

Trijumf nad gradskim rivalom (2:1) lansirao je “romantičare” na treće mjesto, sa pet bodova manje od lidera i dva od Sutjeske. Obećavajuća situacija za ekipu Dragoljuba Đuretića, kojem je cilj da igrači ne postanu euforični.

“Samo da ne polete jer prva naredna utakmica poslije ovakvih pobjeda je najteža. Budućnost je individualno ubjedljivo najjača u ligi, ima najveći potencijal. Kad mogu jedan Grbić i Vujačić da sjede da klupi… Uz to, finansijski su stabilni i ne moraju da brinu ni o čemu. Jeste slatko kad dobiješ takvu ekipu, ali ponavljam prvi naredni meč je najhitniji, treba “spustiti” ekipu. Ako pobijedimo Grbalj, tek onda će pobjeda nad Budućnošću značiti mnogo. Vjerujem da bismo onda ostali u vrhu na duže staze”, rekao je Đuretić.

Titograd je u uvodna četiri kola bio bez postignutog pogotka i osvojio samo dva boda, da bi u naredna tri vezao isto toliko trijumfa uz ukupnu gol razliku 8:2. Što se to promijenilo u igri, pa je ekipa počela da pogađa i pobjeđuje?

“Nije se mnogo promijenilo. Luka Merdović je kasnio sa pripremama, priključio nam se kad smo završavali obaveze u Evropi, nije bio fizički spreman. Sa njim smo dobili ubojitost, on je igrač poteza, može da napravi prevagu na svakoj utakmici. Dva penala su napravljena nad njim, postigao je jedan gol. Unaprijedio je našu igru u ofanzivi, tu smo bili loši jer i pored dobre igre nijesmo davali golove i to se odrazilo na rezultate. Radomir Đalović radi posao za ekipu 100 odsto, ali ga još neće gol. Ako i on proradi, gdje će nam biti kraj”, uz osmijeh je rekao Đuretić.

Uslove u kojima je Titograd savladao Budućnost autogolom i pogotkom iz jedanaesterca, Đuretić je opisao kao nenormalne, misleći na jak vjetar.

“Teško je bilo kontrolisati loptu. U drugom poluvremenu smo se svjesno malo povukli, čekali šansu da iz kontre damo drugi pogodak. Poslije postignutog penala ekipa je prerano počela da slavi i jefitno smo primili pogodak. Ipak, kada se uzmu tri boda sve ostalo je manje važno”, naglasio je Đuretić i ponovio ambicije svog tima.

“Budućnost će se sigurno do kraja boriti sa Sutjeskom za prvo mjesto, a mi i još tri-četiri ekipe za treću poziciju i izlazak u Evropu”.

Teški uslovi čekaju “romantičare” i u srijedu protiv Grblja, ali drugačije l prirode nego u subotu u gradskom derbiju.

“Teren u Radanovićima je težak, ali moramo se prilagoditi i borićemo se do maksimuma. Po kvalitetu bi trebalo da pobijedimo u toj utakmici, ali i Budućnost ima veći kvaiitet od nas, pa nas nije savladala. Svako svakog može da pobijedi, takva je liga”, naveo je Đuretić, koji zbog kartona neće moći da računa na Đalovića i Ađana-Činedu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Hahaha cus samo da ne polete. Je li moguce da ozbiljan trener da ovakvu izjavu?

Kutinjo
Gost
Kutinjo

A ko kaže da je ovo ozbiljan trener???

Marko
Gost
Marko

U pravu si, moja greska. I onda se cudimo sto nam je fudbal dje je

Send this to a friend