Fudbal Povreda je prošlost

Srećan sam jer ponovo radim ono što najviše volim

Vasko Kalezić vratio se fudbalu u pravom smislu riječi.

Brzonogi ofanzivac doživio je krajem prošle godine jednu od najtežih povreda u sportu, na terminu u balon sali pokidao je prednje ukrštene ligamente koljena, uslijedila je operacija u Zagrebu, potom višemjesečna rehabilitacija…

Sve je to sada iza dvadesetpetogodišnjeg krilnog napadača koji je prošlog vikenda bio starter i najbolji ijgrač Veleža u pobjedi nad Širokom Brijegom u Mostaru (1:0).

“Vrlo bitan momenat za moju karijeru. Poslije teških mjeseci i napornog rada vratio sam se takmičarskim mečevima. Srećan sam što opet mogu da radim ono što najviše volim. Mnogo mi je pomogao fizioterapeut Radovan Orović. Mislim da sam sada jači i iskusniji u svakom smislu. Nadam se da ću to pokazati na terenu”, rekao je Kalezić.

Imao je nekoliko ponuda tokom ljetnjeg prelaznog roka. Izabrao je Velež, nekad veliko ime sa eks-Ju prostora.

Klub je prošao težak period, bio u nižoj ligi, a ove sezone takmiči se u elitnom društvu BiH. Nije najbolje startovao rezultaski, ali saKalezićem u startnoj postavi krenule su pobjede.

“Zadovoljan sam partijom na debiju. Dao sam svoj doprinos da ekipa ostvari prvi trijumf. Očekujem još mnogo više na ličnom planu. Nijednog trenutka nijesam prestao da vjerujem u sebe. Samo da me posluži zdravlje, ostalo će doći. Velež je igrao dobro i u prethodnim utakmicama, ali je falilo sreće za bolji učinak. Imamo četiri boda iz pet kola, vjeruj em da ćemo to brzo popraviti”, kaže Kalezić, koji nastavlja:

“Prijatno sam iznenađen organizacijom kluba i dočekom. Lako sam se uklopio, u timu vlada pozitivna atmosfera, Mostar je lijep grad… Kada igramo kod kuće, na stadionu “Vrapčići, imamo podršku od nekoliko hiljada navijača. Podrška sa tribina daje nam vjetar u leđa”, ističe nekadašnji član Zete, Titograda, moldavske Dačije, kiparskog Anagenizija, norveških Honefosa i Beruma, kao i novosadske Vojvodine.

Kalezić je u dva navrata maltene bio viđen u dresu Budućnosti zimus prije nego se povrijedio i nedavno u ljetnjem “merkatu”. Odbijao je, kako kaže, druge pozive zbog ,,plavih, ali nakraju nije se dogovorio sa Podgoričanima koji su nudili jedan tip ugovora do kraja polusezone, pa drugi za proljeće.

“Budućnost je veliki klub, nikad to neću poreći, kao ni želju da odem tamo. Ali, kratkoročne priče ne piju vodu. Danas pobijediš dobar si. Sjutra izgubiš loš si. Danas si zdrav i dobar igrač, sjutra se povrijediš nijesi kao prije. Mislim da te priče u modernom fudbalu ne postoje. Kako god, Budućnosti želim svu sreću na domaćoj sceni, kao i da naredne godine napravi iskorak u Evropi”, zaključio je Kalezić.

Send this to a friend