Fudbal 1.CFL

Start bez velikih promjena

Prije tačno 25 dana, utakmicom Petrovac – Budućnost, koji su pod Malim brdom tek 17. decembra odigrali odloženi meč petog kola, spuštenaje zavjesa najesenji dio sezone u Telekom 1. CFL, a upravo taj duel bio je posljednji fudbalski susret u Crnoj Gori u 2020.godini.

Danas, 25 dana kasnije, nakon što je neko imao manji, a neko veći ,,raspust, većina timova, odnosno devet od deset crnogorskih prvoligaša kreće u nove izazove počinje zimske pripreme.

Danas će skoro svi prvoligaši, osim Jezera, krenuti sa radom i spremanjem za drugi dio sezone u kojem će svi voditi odlučujuće bitke, kako bi ispunili zacrtane ciljeve, a neki kako bi uspjeli koliko-toliko da spasu sezonu, nakon ne baš sjajne polusezone…

Činjenica je da će svi krenuti bez previše promjena, ali krenimo redom. Zvanično prva će krenuti Podgorica. Naime, trener Milorad Peković zakazao je prozivku za osam časova, nakon koje će Lješkopoljci krenuti sa radom. Podgorica je u međuvremenu ostala samo bez Jovana Nikolića, koji je pojačao Dečić, a pojačanja se, za sada, čekaju.

Većina će prvi trening odraditi u 11 časova. Tako je i sa aktuelnim šampionom i liderom, ekipom Budućnosti. Podgoričani su na putu da naprave istorijsku sezonu (imaju već sada rekordnih ,,plus 18″ na polusezoni i osvojenih čak 49 bodova), pa je jasno da će ,,plavi” imati priliku vrlo brzo da i teoretski završe posao.

Šampion će do 27. januara trenirati u Podgorici, a onda će otputovati za Antaliju. Ni u šampionskom timu nije bilo velikih rezova. Sa pozajmice se vratio Marko Mrvaljević, koji je imao sjajnu polusezonu u Titogradu, a istovremeno nakon skromnih pola godine klub je raskinuo saradnju sa Grkom Panajotisom Moraitisom.

Najprijatnije iznenađenje prvog dijela sezone svakako je Dečić, koji takođe u međuvremenu nije mnogo mijenjao. Klub su napustili Ivan Mijušković i Ibrahim Ture, koji nije ni imao ulogu u ovom timu, a jedino pojačanje za sada je Jovan Nikolić, mada je na meti Tuzana Nikola Karaklajić, nekadašnji ofanzivac Iskre, kao i Kohei Kato, doskorašnji
član Danilovgrađana.

Mnogo bolju polusezonu očekuje Sutjeska, koja je pod vođstvom Miljana Radovića u finišu uspjela koliko-toliko da se trgne (šest mečeva bez poraza). Sutjeska je spremna da se oslobodi nekih igrača, mada su svi pod ugovorima, a jedini za sada je tim napustio Damir

Kojašević, dok će prvo pojačanje biti dosadašnji vezista Bokelja Brazilac Koreira Augusto. Najviše promjena, tačnije odlazaka bilo je u Iskri Danilovgrađane su u pauzi napustili Vuk Orlandić, Šo Jamamoto, Kohei Kato, Aldin Adžović, Bogdan Mandić i Alija Krnić, dok su pojačanja za sada Andrej Pupović iz Vršca i Dušan Zivković iz Rada.

Rudar je imao dosta problema sa finansijama, pa ostaje da se vidi kako će klub funkcionisati na početku ove godine. Petrovac je u najtežoj poziciji, ali su ,,nebo-plavi” krenuli sa rekonstrukcijom tima, pa će osim već angažovanog Australijanca Edrjua Marveđa sigurno biti još novajlija. Teška polusezona čeka i Titograd, koji je ostao bez dosta prvotimaca Bašića, Kalezića, Vukčevića, Mendija, Mrvaljevića, pa je moguće da ,,romantičari” budu još mlađi.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Pa konacno neki dobar prelazni rok. Svaki put je bilo da se prave totalno novi timovi. Svaki klub je mijenjao trenera na svakih 5 mjeseci.

Send this to a friend