Fudbal Igra bolja od rezultata

Vuković: Moraćemo kroz utakmice da se uigravamo

foto: pvportal

Novu prvoligašku sezonu Rudar je otvorio porazom (2:0).Očekivano ako se zna da Pljevljaci donedavno nijesu imali ni trenera ni ekipu, a da su u prvom kolu gostovali Budućnosti na Starom aerodromu.

Četa Edisa Mulalića sakupila se maltene u predvečerje početka lige, sa manjkom treninga, snage i uigranosti, ali protiv favorizovanih Podgoričana nije razočarala.

Naprotiv, fuđbaleri Rudara odigrali su svježe, a sredinom drugog poluvremena malo je falilo da izjednače na 1:1.

Propustili su šansu, da bi u finišu primili drugi gol kojim su izgubili sve nade da na premijeri mogu da urade nešto više protiv boljeg rivala.

“Formirali smo ekipu dosta kasno, a nijesmo ni prošli pripreme. Znali samo da nas čeka težak posao u prvom kolu jer je Budućnost u ovom trenutku kvalitetnija. Brzo smo primili gol, ali držali smo se dobro. Uspjeli smo krajem prvog poluvremena da zaprijetimo, a u nastavku smo mogli i do izjednačenja. Nijesmo uspjeli, a onda nas je stigla kazna kada smo drugi put kapitulirali”, kazao je krilni napadač Marko Vuković.

Pljevljacima će trebati vremena da se poslože i dostignu željenu formu. Do tada treba osvojiti što više bodova…

“Mi smo u posebnoj situaciji jer nemamo mnogo vremena za rad. Utakmice se igraju svakog vikenda, a naredne srijede na programu je vanredno kolo. Uigravaćemo se i dizati fizičku spremu kroz takmičarske mečeve. Na ruku nam ide dvonedeljna pauza početkom septembra, a u oktobru takođe imamo odmor u prvenstvu. Trudićemo se da iz dana u dan budemo sve bolji. Ovaj tim imakvalitet, pokazali smo to protiv Budućnosti”, ističe nekadašnji mladi reprezentativac.

Rudar je tokom ljeta ostao bez većine prvotimaca, a jedan od rijetkih koji je ostao je upravo Vuković, dijete kluba.

Od brzonogog ofanzivca očekuje se da konačno zablista na prvoligaškoj sceni, demonstrira potencijal koji ima.

“Povrede su me dosta sputale, ali nadam se da ove sezone pehova neće biti. Vjerujem da ću igrati dobro i pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate dodao je dvadesettrogodišnji Pljevljak.

Rudar za dva dana dočekuje Grbalj koji je, takođe, doživio poraz na startu.

“Grbalj je dobra ekipa, respektujemo ih, ali bez obzira na okolnosti kući moramo tražiti pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo izvući maksimum i biti zadovoljni nakon utakmice”, zaključio je Vuković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Serdar
Gost
Serdar

Sa srecom teska situacija

Send this to a friend