Fudbal Derbi pod Goricom

Zeta ispustila pobjedu, Perović donio bod Budućnosti

FK Budućnost

Zeta je prekinula seriju Budućnosti od četiri pobjede na početku sezone – ekipa sa Trešnjice je u petom kolu Telekom remizirala sa liderom pod Goricom 1:1, a bila je i na pragu trijumfa.

Vodeći gol za goste dao je Jovan Baošić, koji je nakon centaršuta Nemanje Sekulića iz slobodnog udarca u 18. minutu, bio najviši u skoku i savladao Dragojevića.

Izjednačio je u trećem minutu sudijske nadoknade Mihailo Perović. Mladi napadač Budućnosti je poslije ubacivanja Boljevića glavom pogodio mrežu rivala.

Nisu odigrali dobro izabranici Branka Brnovića u ovoj utakmici, a u prvom dijelu zaprijetili su tek u posljednjim trenucima, kada je Miloš Mijić šutirao snažno iz slobodnog udarca, a Aković sjajnom intervencijom izvukao loptu iz gola.

U nastavku je veliku šansu imao Srđan Krstović, kojem je zicer odbranio Dragojević, da bi potom veliku priliku imao i Zarubica sa druge strane, kada se opet istakao Aković.

Zeta je išla ka pobjedi, Budućnost je stihijski napadala, ali je našla način da u završnici dođe do boda.

Budućnost je lider sa 13 bodova, Zeta je osvojila šesti u ovoj sezoni.

90+3′-GOOOOLL! Mihailo Perović, izjednačenje pod Goricom! Odlično je reagovao napadač domaćih nakon centaršuta Boljevića i izjednačio rezultat.

90′- Budućnost pokušava svim silama da izbjegne poraz, četiri minuta sudijske nadoknade.

70′- Uzvraća Budućnost, Ivanović je odigrao povratnu loptu za Zarubicu, čiji udarac sa osam metara brani Aković. Najbolja šansa za “plave”.

68′- Velika šansa za Zetu. Srđan Krstović lako je izbacio iz igre Milića, ali je njegov šut iz blizine odbranio Dragojević.

60′- Budućnost pokušava da izvrši pritisak na gol rivala, ali se Zeta zasad bez većih problema brani.

46′- Nastavljen je meč pod Goricom. Trener Budućnosti Branko Brnović odmah je na teren sa klupe poslao Draška Božovića i Petra Grbića.

Zeta vodi nakon 45 minuta golom Jovana Baošića. Budućnost je odigrala ispod očekivanja, a blizu izjednačenja bila je pred kraj prvog dijela, kada je Mijić odlično šutirao iz slobodnjaka, a golman Aković odbio loptu.

44′- Bomba Mijića iz slobodnog udarca, odbio je loptu golman Zete Aković, a igrači Budućnosti signalizirali su da je lopta prešla gol crtu. Sudija Milačić i njegovi pomoćnici nisu tako mislili.

33′- Ivan Vukčević šutira preko gola, nakon što mu je loptu odložio glavom Stefan Vukčević. Ponovo su gosti bili opasni.

30′- Budućnost ispod očekivanja u prvih pola sata. Zeta zasluženo vodi i kontroliše zasad situaciju na terenu.

18′-GOOOOLL! Vode gosti. Slobodan udarac izveo je Nemanja Sekulić, a sjajno glavom poentirao štoper Jovan Baošić.

1′- Počela je utakmica na stadionu pod Goricom.

“Plavi” imaju šansu da pred svojim navijačima nastave odličan niz i budu jedina ekipa sa maksimalnim učinkom nakon pet utakmica.

Zeta ima samo jedan trijumf u dosadašnjem dijelu sezone, ali ima dobru tradiciju u posljednje vrijeme pod Goricom.

Dva remija i pobjeda učinak je sastava sa Trešnjice u posljednja tri dolaska na naš najveći stadion.

Juče su odigrane četiri utakmice ove runde domaćeg prvenstva:

Grbalj – Petrovac 1:2

Iskra – Rudar 0:2

Sutjeska – Podgorica 1:2

OFK Titograd – Kom 3:1

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestro
Gost
Maestro

E ne znam što se zeznuh da odem da pogledam utakmicu FK Budućnosti. Taman pomislio da su stvari počele da se mijenjaju, a ono mentalitet ostao isti. Igrači, čast izuzecima, mrtvi zadovoljni što igraju CG ligu, nemaju ambicije da osvajaju titule, da se nadigravaju sa rivalima… Od sad pa na dalje samo košarka, tamo se momci vazda bore…

Buto Maniti
Gost
Buto Maniti

Idemo ZETA i Zecani Srbska sparto i drzava nam se zvala Zeta u doba Crnojevica i Balsica

Sasa
Gost
Sasa

Taman ste Sparta kakav ti je nadimak !

Raso
Gost
Raso

Bog ti bolju pamet dao!

max
Gost
max

Šmr,maniti

Send this to a friend