Fudbal

Zeta nije odustala od Evrope

U Zeti lakše dišu poslije pobjede nad Iskrom (1:0) koja ih je odvojila od ekipa koje se bore da izbjegnu baraž za opstanak.

“Vukovi” imaju četiri boda više od Iskre i Koma, te osam od pretposljednjeg Petrovca, a dobit iz subotnjeg meča je i ta što imaju realne šanse za izlazak u Evropu. Na kontinentalnu scenu izaći će i četvrtoplasirani tim iz prvenstva jer Igalo, sve i da osvoji Kup u finalu protiv Mladosti, ne može u Evropu iz razloga što nije dobilo licencu.

Na toj poziciji trenutno je Grbalj, sa samo plus 1 u odnosu na Zećane.

“Trgli smo se u pravo vrijeme i ostvarili veoma važnu pobjedu. Iskra je ekipa koja nam nije “ležala” ove sezone i znali smo da nas čeka težak posao. Tako je i bilo, a sreća je što smo rano postigli gol. Odmah smo se okrenuli narednim izazovima, idemo meč po meč i vjerujem da ćemo poslije posljednjeg biti na mjestu koje vodi u Evropu”, istakao je kapiten Igor Vujačić.

Tim Dragoljuba Đuretića će u subotu dočekati Petrovac, tim koji je vezao tri pobjede i došao u situaciju da vjeruje u opstanak bez baraža, što je donedavno izgledalo kao nemoguća misija.

“Ni sa njima nemamo baš dobar skor jer su dva posljednja meča završena bez golova. Ali, to je prošlost; uradićemo sve da osvojimo nova tri boda i ostanemo na pobjedničkom kolosjeku”, dodao je Vujačić.

Poslije meča sa Petrovcem, Zetu čeka gostovanje Mladosti, pa mečevi sa konkurentima za Evropu sa Grbljem na ,,Trešnjici” i Rudarom u Pljevljima.

“Ako pobijedimo u mečevima prije dva posljednja, na papiru lakšim, onda bismo imali direktne duele za Evropu. Ponavljam, ipak, da idemo korak po korak i mislimo samo na duel sa Petrovcem”, istakao je Vujačić, kojem je u odsustvu povrijeđenog Nemanje Cavnića društvo u štoperskom paru na posljednjem meču pravio Vladislav Rogošić.

“Odlično je obavio posao, a u prilog dobroj igri u defanzivi ide činjenica da nijesmo primili gol. Vjerujem da će tako biti i u narednom kolu, ko god da bude činio posljednju liniju tima”, poručio je Vujačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Jaka zeta jaka crna gora ….zeta odavno evropa

Send this to a friend