Fudbal Priznanje

Zvezda na crnogorski pogon bila ispred vremena

Tokom izolacije ljubitelji fudbala “gladni” najpopularnije sporedne stvari na planeti posežu za sjećanjima na neke ranije utakmice, timove, reprezentacije…

Tako je i tiražni španski list “Marka” u doba korona virusa sastavio spisak od 20 najboljih ekipa u istoriji fudbala sa porukom:

“Ostavile su uticaj na igru, bile su ispred svog vremena.”

A na rednom mjestu broj 1 – ne kao najbolji tim, jer biraju čitaoci Marke, na portalu Crvena zvezda iz 1991. godine.

“Crveno bijela mašinerija koja je sa Ljupkom Petrovićem na klupi i sa Crnogorcima Dejanom Savićevićem (glavni igrač), Refikom Šabanadžovićem (standardan u defanzivi), Slobodanom Marovićem (standardan u defanzivi), Duškom Radinovićem (bio standardan, preskočio finale zbog kartona) i Željkom Kaluđerovićem (bio treći golman) na terenu postala šampion Evrope u Bariju i svijeta u Tokiju.”

Najveći klub na prostoru bivše SFRJ je u lijepom društvu, jer se na spisku “timova koji su mijenjali fudbal na bolje nalaze Barselona Pepa Gvardiole (2008 2012), Real Madrid Zinedina Zidana (2016 2018), Milan Ariga Sakija, “kraljevski klub” Alfreda di Stefana koji je 1960. osvojio Kup šampiona savladavši Ajntraht 7:3, bebe Mančester junajteda i Meta Bezbija, “pet strvinara” Real Madrida, Santos legendarnog Pelea, Liverpul Boba Pejslija koji je bio prvak Evrope 1977, dok je na rednom broju 10 napravljen presedan umjesto tima ubačena je slavna generacija Mađarske iz 50-ih godina prošlog vijeka. Popularna “laka konjica”

Na očigledno značajnom spisku se nalaze Bajern Franca Bekenbauera, Notingem Forest Brajana Klafa, Veliki Torino iz četrdesetih, Benfika Euzebija i Bele Gutmana, Borusija Menhengladbah Uda Lateka i Henesa Vejsvejlera, “šampanjski fudbal Remsa iz 1955/56, Inter Elenija Erere (1960 1968), Magatov Hamburg na čelu sa Ernst Hapelom, Penjarol koji je osvojio Kopa Libertadores 1966. i River Plata Karlosa Peuselja.

Lijepo društvo za Zvezdu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luiggi
Gost
Luiggi

Kako da nađemo tu tabelu?

Radoje
Gost
Radoje

“A na rednom mjestu broj 1 – ne kao najbolji tim, jer biraju čitaoci Marke, na portalu Crvena zvezda iz 1991. godine” Ko oce ovo shvatiti

auuu
Gost
auuu

Kakve veze Ljupko Petrovic ima sa CG?

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

citaj, trener je tada bio a ne kaze nikad da je Crnogorac, a nije ni srbin no makedonac

Rekbu
Gost
Rekbu

Eto pola tima im bilo iz Crne Gore. Ne samo Dejo. I ja kao Crnogorac to nisam znao.

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Tri puta čitam uvod ovog teksta, i ne mogu da ga razumijem ko je na 1. mjestu.

Abc
Gost
Abc

Prva je Barsa Pepa Gvardiole
Zvezda je juče bila sedma sad trenutno je peta

Send this to a friend