Košarka Derbi

Barani probijaju crno-bijeli zid

foto: KK Mornar

Bar i “Topolica” spremni su za prvi košarkaši praznik u sezoni. Ujedno, biće to prvi pravi test snage najjačeg tima u istoriji barskog ponosa.

Mornar dočekuje (subota, 17.00, RTCG 2) Partizan u trećoj rundi ABA lige. A, kada se pogleda kako su dvije ekipe igrale od početka sezone, očekuje nas okršaj bombastičnog napada i granitne odbrane.

A pred nama je veliki meč, jer je tako uvijek kada “crno bijeli” gostuju u Baru.

“Kao i uvijek kada u našem gradu gostuje Partizan, zna se da nas očekuje spektakl. Mi ćemo uraditi sve da spektakl zaista bude. Prije svega tu mislim na jednu pravu sportsku atmosferu kakva je bila i ranijih godina”, rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Utakmica na jednu loptu

Barani su novu sezonu otvorili sa dvije pobjede u regionalnoj ligi protiv Cibone na otvaranju, dok je u drugom viđena prava rapsodija 17 trojki i pobjeda protiv Igokee. Međutim, uvertira pred derbi nije bila dobra. Milko Bjelica i drugovi izgubili su od Rige na startu Lige šampiona. S obzirom da su odradili svega jedan trening pred taj meč, uz dug put u Letoniju, može se reći da je poraz očekivan. To je već zaboravljeno i u mislima je samo četa Andree Trinkijerija, koji je u prošlom kolu regionalnog takmičenja izgubila od Primorske.

“Očekujem da utakmica bude kao naše prethodne neizvjesna i na jednu loptu. Najlakše je pripremiti ovakve mečeve, motivacioni govori nijesu potrebni”, jasan je iskusni stručnjak.

Partizan je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama, baš kao i Mornar. Pavićević je istakao da je veliki rival u prednosti.

“Sigurno da je Partizan u prednosti, iz prostog razloga što su igrači proveli više vremena zajedno. Rezultat po-
kazuju da su uigrani i da su spremno dočekali sezonu”.

Pravi momenat za pune tribine

Sticajem okolnosti, Pavićević još uvijek nije odradio trening sa svim igračima. Poslije reprezentacije nadovezale su se brojne povrede, ali svakako da raduje stanje Nemanje Vranješa. Sjajni šuter je počeo da trenira sa ekipom i očekuje se da bude u sastavu za današnji meč. Ali, i pored svih problema, Mornar u svom rosteru ima mnogo igrača vrhunskog kvaliteta.

“Nadam se da ćemo se ‘skupiti’ za ovu utakmica i pokušati da odigramo najbolje što znamo”, dodao je Pavićević.
“Znamo odakle nam prijeti opasnost. Partizan je ekipa sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača i odlično vođena od trenera Trinkijerija. Mislim da je ovo pravi momenat da publika napuni dvoranu i uživa u košarkaškoj predstavi”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Mornar Partizan, deveta epizoda. Da li Barani mogu nastaviti pobjednički niz u novoj sezoni regionalnog takmičenja i preuzeti vodstvo u ukupnom skoru protiv “crno-bijelih”?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Opet ja
Gost
Opet ja

Doci ce Barani da podrze Partizan. Tuga od sredine…

Marko996
Gost
Marko996

To se i kod nas u pg desavalo isto

njunja
Gost
njunja

Namještači i kockari

Send this to a friend