Košarka

Bartomeu: Ništa od dva mjesta za ABA ligu

Predsjednik Evrolige Đordi Bartomeu kazao je da ABA liga nema šansu da u narednih pet godina dobije drugo mjesto u Evroligi.

Bartomeu je specijalan gost na meču sa Himkijem, a odgovarao je na novinarska pitanja. Jedno je bilo i da li bi regionalno takmičenje moglo dobiti dva mjesta u Evroligi.

“Ostaće na broju 18 u narednih makar pet godina. Taj broj je idealan za kvalitet i podjelu po regijama. Takodje ostavlja mogućnost da svi igraju domaća prvenstva što je bitno. Asvel i Bajern su dobili licence jer ce pomoći da se otvore dva velika tržišta za nas. U pregovorima smo sa Parizom i Londonom, ali ne očekijem promjene u narednim sezonama pa ni još jedno mjesto za ABA ligu. Jedino što bi moglo da se dogodi je da iz Evrokupa dva tima idu u Evroligu i to bi bila šansa i za klubove iz regije.” kazao je Bartomeu.

On je podsjetio i da je Budućnost među osnivačima nove Evrolige i da je u to vrijeme to, kako kaže, bio hrabar i vizionarski potez Budućnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darko
Gost
Darko

Ha ha hs ,,, pa pa pa pa ,,, jesi mslio da ces i sledece godine donacija od Monteputa i slicne ,,,, ajde lopovcine palite , nikad vise necete igrati ovu ligu !!!! Paljba

LSCG
Gost
LSCG

Dragane isto nosis kragnu kao Milo . Ti licis na njega

dgt
Gost
dgt

taj Bokan lići na Albin Kurtija (onaj Albanski politićar) ali Bokan je deblji

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Ovo je regija koja je sinonim kosarke,visestruki prvaci evrope,najbolje kosarkase u istoriji evrope je iznjedrila ova regija,po 3-4 reprezentacije iz ove regije su u vrhu evropske kosarke a jedna(Srbija) i sam krem…i on oce na silu da ugura Engleze???

gost
Gost
gost

Tako je, ovo je regija talentovana za kosarku sa velikim potencijalom i istorijom. Ali kosarka je biznis, a biznis su pare i gotovo nista drugo. Euroliga je imitacija NBA lige, a niko se ne zali na NBA ligu i zasto samo najveci americki gradovi imaju fransize. Tako ce ocito biti i u Euroligi jednog dana – veliki centri ce moci… Više »

Dusan
Gost
Dusan

London,kuca kosarke,da dobije mjesto..Ovamo 6 drzava,1 mjesto..Samo pare,nema odje sportsko nista..

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

A oropala ti Euroliga kakav si!

dgt
Gost
dgt

Jer London je poznatan i na svjetskom nivou

Send this to a friend