Košarka

Bertomeu govorio o proširenju Evrolige

Predsjednik Evrolige Đordi Bertomeu kazao je da ta košarkaška organizacija nigdje ne žuri sa proširenjem takmičnja.

Najkvalitetnije evropsko društvo naredne sezone brojaće 18 klubova, pošto su specijalne pozivnice dobili Bajern iz Minhena i francuski ASVEL.

“U narednih četiri, pet godina, možda i duže, najvjerovatnije neće postojati šansa za povećanjem broja timova. Dodajemo dva tima jer je bitno biti na francuskom i njemačkom tržištu, što ćemo uraditi sa Bajernom i ASVEL-om. Kada kažemo da želimo tim iz Londona to znači da se taj tim ne bi priključio dosadašnjim učesnicima, već bi zauzeo mjesto nekog od postojećih”, rekao je Bertomeu.

Prvi čovjek Evrolige je istakao da je gotovo sigurno da će Evrokup za dvije godine dobiti dva predstavnika u elitnom takmičenju.

Prema novim pravilima Evrolige nijedna zemlja ne može da ima pet predstavnika u tom takmičenju.

“Ako španski tim osvoji Evrokup, to znači da se nijedan španski tim neće kvalifikovati za Evroligu preko Endese. Pobjednika Evrokupa ima prioritet nad potencijalnim prvakom domaćeg šampionata, tako da ne može da postoje pet španskih timova u EL sljedeće sezone”, zaključio je Bertomeu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markos
Gost
Markos

Sport je biznis…tako da je normalno da London dobije euroligasa…

gost
Gost
gost

Imali smo veliku priliku 80-tih. Sve je pocelo od Bosne ’79. pa Cibona, pa Jugoplastika/Pop 84 koja je bukvalno vladala evropskom kosarkom nekoliko godina, pa Partizan ’92 i tu je bio kraj. Dok je Toto Kutunjo pjevao Unite, unite Europe, mi smo ratovali u srcu Evrope. Tih 10 godina nas je toliko unazadilo u svakom smislu da mi toga jos… Više »

gost
Gost
gost

Ne treba se zanositi, Euroliga je privatno takmicenje kao i NBA liga i potpuno je okrenuto afirmaciji kosarke a za to je potreban novac. Mi smo bili i bicemo rasadnici odlicnih kosarkasa i trenera, a sto to znaci? Da su i da ce mladi igraci i treneri cim se malo afirmisu ici u bogatije sredine da igraju… Tako je bilo,… Više »

MNE1
Gost
MNE1

“Prč”- istinu govoris. Ovi prostori su rasadnik vrhunskih evropskih kosarkasa. Drazen, Divac, Stojakovic, Bodiroga, Scepanovic, Djordjevic, Paspalj (lupam nerezonski neke od najvecih), pa i sad 2 All star igraca su sa ovih prostora. Jokic se afirmisao u ABA ligi, najbolji mladi igrac na svijetu je Slovenac. Ne postoji region u Evropi koji daje vise kosarkaskih majstora. Ali dzaba, mi nemamo… Više »

Prč
Gost
Prč

Vala ako ko zasluzuje 2 mjesta to su ekipe sa ex yu prostora hram kosarke, tj sad finalisti aba lige

Send this to a friend