Košarka Zvanično

Budućnost Voli angažovala Luku Mitrovića

Luka Mitrović je novi košarkaš Budućnosti Voli!

28-godišnji košarkaš potpisao je ugovor sa “plavo-bijelima” i reakcija je nakon povrede Alekse Ilića, pošto igra na pozicji krilnog centra.

Karijeru je počeo u Hemofarmu iz Vršca za koji je nastupao dvije sezone. Iz Hemofarma je prešao u Crvenu Zvezdu za koju je nastupao od 2012. do 2017. godine. U sezoni 2017/18 prešao je u Brose Basket koji je tada trenirao Andrea Trinkijeri.

U januaru 2019. godine je potpisao za Mursiju do kraja sezone. Sezonu 2019/20 je takođe proveo u Španiji ali u drugom klubu – Baksi Manresa. U Manresi je postizao 8.4 poena uz 3.9 skokova i 1.9 asistencija. Nakon pauze uzrokovane koronom, Mitrović je potpisao za Hapoel Jerusalim za kraj sezone u Izraelskoj ligi.

Na NBA draftu 2015. godine je izabran sa 60. mjesta od strane Filadelfije.

Osvojio je 3 titule ABA Lige, 3 puta je bio šampion Srbije i 4 puta Kup Srbije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Zao mi ilica,ocekivao sam dace ove sezone pokazati koliko stvarno vrijedi

Maestro
Gost
Maestro

Realno, došao je da bude zamjena Danilu Nikoliću, pošto smo tanki na 4. Nije bolji igrač od Danila, u napadu ne pogotovo. Može biti koristan u odbrani…

PG CG
Gost
PG CG

Čvrstina pod košem. Ono što Danilo nema, ali Danilo je strašan napadač, a i umije ponekad da nalijepi dobru rampu. Ali Mitrović će stalno biti dobar pod košem.

Voli💒
Gost
Voli💒

Još Alimpijević i to je to

Luka
Gost
Luka

Ozbiljno pojačanje i to kao alternativa.Odlično.

PG CG
Gost
PG CG

Mitrović, Apić, Rid, Danilo Nikolić. Mnogo dobri centri/krilni centri. Bitno i za ABA, ali i za Evrokup gdje se želi ostvariti nešto veliko. Plejmejkere već imamo sjajne Džonija i Kobsa, uvijek borbeni kapiten Suad i Popović na beku,sjajno krilo Edžim. E sad pravi bi šlag na torti bio da proradi Von kao bek šuter i da se potpuno nametne mladjani… Više »

naše ime
Gost
naše ime

Meni kao navijacu Buducnosti nije dobro legla ova informcija. Bez obzira sto mislim da je los igrac, problem je što momak nije pokazao postovanje prema nasem klubu ni na jednoj utakmici koju je igrao protiv nas. Čak i kao bivši igrač Zvezde je javno navijao protiv Buducnosti. A mi navijaci dobro pamtimo kako je stavljao prst na usta i gestikulirao… Više »

Ene bre
Gost
Ene bre

Ćuti, dobro je. Mogli su onog Slovenca Blažiča da dovedu.

naše ime
Gost
naše ime

A kad sam Vesa Petrovica prije 18 godina prezivio prezivjecu i ovoga 🙂

Carlito
Gost
Carlito

Tačno je za Vesu, a tek Topalović i Tomašević… Topalović dok je igrao za Beočin je dobio i dobre Batine u Morači od Gaša, Vulja i ostalih

Carlito
Gost
Carlito

Sve je to u žaru borbe, ne sprdaj, svi manje-više isto ili slično rade

delboj
Gost
delboj

Sto znam. Nije lose. Luka je dobar igrac, izuzetno inteligentan. Sasvim sigurno je ovo bolje nego neko gatanje sa poluispitanim amerikancima. U duetu sa Danilom na 4-ci to je dobro rjesenje. Onda da vidimo sto ce biti na poziciju beka, mada bi ja tu forsirao do kraja Zugica i Vona pa sto bude. Mozemo mnogo da dobijemo, a nekim osrednjim… Više »

Konformista
Gost
Konformista

Problem je činjenica da je Budućnost u proteklim sezonama dosta izgriješila sa izborom dvojke. I pametno je što klub prvi put čeka Vona i istovremeno osluškuje tržište kako im ništa ne bi promaklo. Strpljen spašen.

Cetaš
Gost
Cetaš

Kao Deliji, ovaj momak mi je uvijek bio jako mio i korektan. Ali igrački mislim da je Radonja od njega izvukao maksimum, i da mu je od tada karijera u padu. Ne znam koliko će pomoći Budućnosti, nešto nijesam optimista po tome pitanju, jer ne vidim šta novo on to može donijeti Budućnosti.

delboj
Gost
delboj

Pa koliko sam ispratio. Prosle godine u Mursiji, mozda i najbolja sezona u karijeri, skoro 14 poena po mecu u ACB ligi. Ove godine u Hapoel poceo jos bolje do raspada kluba… Luka je kompletan igrac. Odlican aisstent, dobar skakac, poenter, defanzivac, mirne glave… Protiv Buducnosti je manje vise uvijek bio najzasluzniji za pobjede Zvezde tada. Danilo Nikolic i Luka… Više »

Cetaš
Gost
Cetaš

Mozda je imao 14 minuta po mecu, poena nije sigurno. Znas li sta je 14 poena po mecu u ACB ligi? Tako da si lose to ispratio, ko zna odakle ti te brojke.

Podgorica
Gost
Podgorica

Pa imao je 9 poena po meču u najjačoj ligi Evrope i drugoj u svijetu iza NBA. To je svakako španska liga. Uz nekoliko skokova po utakmici itd. Znači da će u ABA ligi biti u stanju da ima i taman tih 14 poena u prosjeku. Sasvim solidan igrač.

Send this to a friend