Košarka Memorijal Mirza Delibašić

Budućnost dobila Kluž za finale turnira u Sarajevu

Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su Kluž 82:79 i plasirali se u finale Memorijala Mirza Delibašić u Sarajevu.

Poslije izjednačene uvodne četvrtine nakon koje je crnogorski prvak imao poen minusa, u drugoj je ekipa Slobodana Subotića predvođena Skotom Banfortom zaigrala mnogo bolje i na odmor otišla sa 10 poena viška, 40:30.

Uspio je tim Duška Vujoševića da u trećoj dionici uhvati potpun priključak i izjednači serijom 12:12, ali su “plavi” do kraja četvrtine napravili pet poena prednosti, 59:54.

U završnom kvartalu crnogorski tim sačuvao je vođstvo i za trofej će igrati sjutra od 20 sati protiv Cedevite Olimpije, koja je savladala turski Gacijantep.

Bamfort je sa 20 poena predvodio Budućnost, Milošević je dodao 11, Kobs i Mejers po 10, Drobnjak devet, a Nikolić osam.

Finale je sjutra u 20 sati.

“Plavi” su prije tačno dvije godine osvojili ovaj turnir, a potom i prvi put u istoriji stigli do trona u ABA ligi.

Budućnost Voli će nakon ovog turnira odmjeriti snage sa Mega Bemaxom 13. septembra, a potom slijede dva kontrolna meča sa Mornarom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
starac fočo
Gost
starac fočo

Miriše na dobru sezonu i fino skockanu Budućnost. Bez pompe i ekstra skupih pojačanja se očigledno može sklopiti solidna ekipa. Ne vidim još učinak ovog Vuda, nego da sačekamo.
Naprijed Budućnost!

Janko br
Gost
Janko br

Mislim da ova Budućnost obećava. Nisu nivo Zvezde I Partizana ali lice na sasvim homogen tim. Subotić se odlično snalazi. Tandem sa Mijovicem izgleda jako dobro za sada. Kad bi još jednog dobrog spolja doveli bili bi dobri

Clasic
Gost
Clasic

Spolja dolaze jos tri igraca koja su sa Reprezentacijom Ivanovic Sehovic Popovic . Ovo izgleda odlicno sa ova dva igraca spolja Copps i bamforth neka tamo u januaru dovedu neko top pojacanje za kraj sezone i to bi trebao da bude recept kao sa Doelmanom sto su radili prije dvije godine.

delboj
Gost
delboj

A finale igramo sa…

Marko996
Gost
Marko996

Cedevita Olimpija

Send this to a friend