Košarka

Budućnost među najgledanijim timovima Evrolige

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je nakon Makabija i Žalgirisa najgledaniji tim u evroligaškom takmičenju kada se gleda popunjenost dvorana, pokazala je analiza portala Runrepeat!

“Morača” je naime na 15 evroligaških mečeva imala 87% popunjenosti (kapacitet renovirane dvorane je 5.262 gledalaca), a samo su ponos Izraela i litvanski velikan uvijek bili na 95%. Zaista impresivan podatak i pokazatelj da je menadžment “plavih” odradio fantastičan posao uoči povratka u najjače evropsko takmičenje nakon 15 godina.

Fenerbahče zatvara spisak timova koji su na 80% i preko popunjenosti kapaciteta, dok su ispod redom Himki, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Armani, Bajern, Real, Panatinaikos, CSKA, Darušafaka, dok posljednje mjesto dijele Efes i Gran Kanarija.

Budućnost Voli može da se pohvali rasprodatom arenom na mečevima protiv CSKA, Fenerbahčea, Reala i Barselone i prosjekom od 4.769 gledalaca po utakmici. Najmanje gledalaca privukla je Darušafaka 4.081 gledalaca.

Kada je u pitanju ABA liga, Budućnost je na četvrtom mjestu po posjeti “plave” je na 14 utakmica gledalo 55.009 gledalaca, odnosno 3.929 u prosjeku. Neprikosnoveni lider je Partizan “crno-bijele” je u prosjeku na 12 utakmica ispratilo 5.535 gledalaca, ispred Zvezde (4.564) i Zadra (4.432).

Arena je bila rasprodata tri puta protiv Crvene zvezde (u ligaškom dijelu takmičenja i dva puta u finalnoj seriji), dva puta protiv Cedevite (ligaški dio, uz polufinale plej-ofa) i na utakmici protiv Partizana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Je li ovo skrivena kamera?

Voli DA BOLI
Gost
Voli DA BOLI

Hahaha….

Puklo sve
Gost
Puklo sve

Kakva crna arena druze ?

Send this to a friend