Košarka

Budućnost odbranila Moraču i povela protiv Mornara

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su Mornar 78:64 u prvom meču finala plej ofa.

Izabranici Igora Đaletića odigrali su odličan meč i stigli do prednosti na startu borbe za titulu prvaka Crne Gore. Plavo-bijeli su znatno podigli formu u odnosu na duele sa Lovćenom i večeras su pokazali da su favoriti u ovoj seriji.

Mornar se držao dobro u prvom poluvremenu, Budućnost je imala prednost, ali tu su Barani uvijek bili na nekoliko koševa razlike, da bi nakon dva perioda bilo plus pet za domaćina.

Treća četvrtina bila je presudna. Budućnost je u nekoliko navrata otišla na +13 i tu je prednost sačuvala do kraja. Istina Mornar je serijom 7:0 na startu posljednje četvrtine smanjila na pet razlike, ali je vrlo brzo domaći sastav opet stvorio dvocifren višak i stigao i do maksimalnih +16 (78:62).

Podgorički tim do pobjede vodili su Nemanja Gordić sa 14 i Boris Savović sa 13, dok je Suad Šehović meč završio sa 11 poena.

U barskom timu najbolji je bio Lemon Džons sa 20 koševa.

U plej-ofu igra se na tri dobijena meča. Naredna utakmica biće odigrana u utorak u Baru.

 

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rambo
Gost
Rambo

Smatram da bi buducnost za sljedecu sezonu najbolji potez napravila ako bi ostavila Djaletica za trenera, po meni mnogo bi bio bolje rjesenje od Zurosa, a i nas je covjek…

Send this to a friend