Košarka

Budućnost pobijedila Trento, “plavi” gaze ka četvrtfinalu Evrokupa

foto: aba-liga.com

Sjajnu formu košarkaši Budućnosti potvrdili su novom pobjedom u Evrokupu – “plavi” su u trećem kolu Top 16 faze savladali Trento 79:66.

Podgoričani su odličnom igrom u prvoj četvrtini stigli do velike prednosti. Nisu Italijani znali šta ih je snašlo u “Morači”, pogađali su “plavi” iz svih pozicija, pa je poslije 10 minuta na semaforu pisalo 31:14. Pogodili su po dvije trojke Suad Šehović i Gibson i donijeli neophodnu sigurnost timu pred nastavak utakmice.

Budućnost je imala i 20 poena pred kraj druge četvrtine, ali je Trento bolje počeo u nastavku utakmice. Uspjeli su gosti da smanje na 56:51, najviše zahvaljujući Satonu i Hogu, ali je ponovo domaći tim pojačao odbranu i Podgoričani su vratili 15 poena zalihe uoči završne dionice.

Do kraja je ekipa Aleksandra Džikića rutinski završila posao i što je još važnije, slavila je ubjedljivo jer postoji velika vjerovatnoća da upravo bolji iz dva duela Budućnosti i Trenta prođe uz Lokomotivu Kuban u četvrtfinale Evrokupa.

Kajl Gibson ubacio je 17, Nikola Ivanović 16, a Nemanja Gordić 13 poena za “plave”. Kod gostiju ubjedljivo najbolji Dominik Saton sa 26 poena.

Za sedam dana isti rivali sastaće se u Italiji.

Ako Budućnost pobijedi, ili izgubi sa manje od 13 poena razlike, biće na korak od plasmana u četvrtfinale Evrokupa.

B.J.

Send this to a friend