Košarka

Budućnost preko Igokee do polufinala

foto: aba-liga.com

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale Superkupa ABA lige pobjedom protiv Igokee 90:86.

Finiš treće i početak posljednje četvrtine bili su dovoljni košarkašima Budućnosti da ovjere pobjedu, iako je domaćin turnira ima u više navrata i dvocifrenu prednost.

Igokea je na samom startu meča stigla do prednosti od 15:5, a Budućnost se brzo vratila u igru i nakon 10 minuta bilo je 21:19 za domaće.

Takva je igra bila u prvih 30 minuta. Tim iz BiH je bježao, Podgoričani stizali. Posljednji veliki plus Igokea je imala nakon trojke Lešića u 27. minutu za 62:52.

Naš sastav je odgovorio serijom 12:3 i poenima Kotija Klarka prišao je na 64:65.

Sredinom posljednjeg perioda Budućnost je prvi put stigla do osjetnije prednosti – 79:73, da bi nakon treće trojke Suada Šehovića plavo-bijeli tim otišao na 84:77.

Nekoliko loših rješenja u napadu i grešaka donijeli su Igokei šansu da se vrati u meč i priđe na 86:85. Erl Klark je nakon toga pogodio za dva, Adamović pretvorio samo jedno bacanje, dok je Gordić oba puta bio precizan što je bilo presudno za ishod meča.

Gordić je sa 19 poena i šest asistencija bio najbolji, Ivanović je uz 15 poena imao pet pasova, dok je Erl Klark ubacio 15 poena uz sedam skokova. Veliki doprinos je stigao od Alekse Ilića 14 poena, sedam skokova. Po devet poena su ubacili Suad Šehović i Koti Klark.

Budućnost Voli će za finale Superkupa da igra protiv Partizana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko tamo❤
Gost
Neko tamo❤

Hajde da rasturimo Partizan!💪💪Samo naprijed plavi🔵⚪🔵⚪💙🍀

Maestro
Gost
Maestro

Evo se sad pojaviše proroci. Sad kad je KK Budućnost u modi, svi ste stručnjaci. Svi vidite kako ne valja ovaj, ne valja onaj. Na osnovu jedne utakmice u predsezoni. A đe ste bili prošle godibe kad su počinjali – nije Vas interesovalo.
Ajmo plavi, pokažite ovdašnjim ekspertima šta je košarka.
Nema sa tobom cile-mile, Džile!

mladi varvar
Gost
mladi varvar

MAESTRO PRAVI SI MAESTRO . DOBRO SI IM GA REKAO SVE BUDUCNOST NAJBOLJA ,A KAD JEDNOM KIKSAJU ODMAH SU LOSI KO NAVIJA SVIM SRCEM VIDI SE

Maestro
Gost
Maestro

Majstor prepoznaje majstora. Uvijek uz plavo-bijele.

Starac Fočo
Gost
Starac Fočo

Kad nas terorišu i leše Lešić, Rikić i Zubčić, čemu da se nadamo protiv jakih centarskih linija u euroligi. Volio bih da se u finalu sudarimo sa Ojom i Cirbesom, (koji će nas urnisati), pa da se nakon toga konačno dovede prava jaka petica. Zoki i Barović su dobri momci, ali nijesu za najviši rang takmičenja. Idemo dalje – naprijed… Više »

Uzas
Gost
Uzas

Da sam na mjesto Bokana,raskinuo bih ugovore sa Barovicem i Zoranom Nikolicem.Bukvalno svaka ekipa se naigra pod reketom pored njih dvojice.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Nastavljamo terorisanje regiona..Ajdeee Podgoricani svi da napunimo Moracu i da navijamo tokom cijele naredne sezone od prvog do zadnjeg minuta…Ajdeee da odbranimo titulu u aba, a u euroligu samo jako i moze se igrat sa svima..Ajdeeee 🔵⚪🔵⚪🔵

Send this to a friend