Košarka

Budućnost preživjela Megu, “plavi” ostaju maksimalni u ABA ligi

FOTO: ABA/Filip Roganović

Nije bilo sve idealno, ali crnogorski prvak ostaje maksimalan nakon pet kola ABA lige – košarkaši Budućnost Volija u drami “Morače” savladali su Megu – 73:71. Mekinli Rajt je pogodio ključna slobodna bacanja na 24 sekunde prije kraja, dok su momci Petra Mijovića preživjeli šut za tri poena Nikole Topića u posljednjem napadu gostiju…

Budućnost je nakon dvije četvrtine kontrolisala dešavanja na parketu, ali je loš treći period (gost ga dobio 22:17) zakomplikovao stvari u “Morači”… Na dva i po minuta prije kraja Mega je nakon koša Topića prvi put na meču povela (68:67).

Nakon toga igralo se praktično koš za koš, da bi Rajt na 24 sekunde prije kraja pogodio dva slobodna bacanja, a odluka Petra Mijovića je bila je da Budućnost brani posljednji napad – na kraju mu se isplatilo, Topić je promašio trojku, a bodovi su ostali u Podgorici.

Najefikasniji u našem timu bio je Joan Makundu sa 18 poena, Rajt je ubacio 13, a Flečer Megi i Kolbi Ros dodali su po devet.

Na drugoj strani Uroš Plavšić je ubacio 13, Andrija Jelavić 12…

U narednom kolu Budućnost očekuje veliki derbi – sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
100%
Gost
100%

Budućnos im spuštila slušalicu.

Ivica
Gost
Ivica

Lose vodio utakmicu trener…limitiran on limitorana ekip…u BG areni sljedeceg vikenda -30

Cetinje
Gost
Cetinje

Pipuneeeeee,ako ti smeta izadji

Laban
Gost
Laban

A što se ti praviš da navijaš za Budućnost?Iz tvojih poruka se vidi da ti navijaš i za Partizan i za Zvezdu ,a protiv Budućnosti.U stvari ,četnik 21 vijeka

Maestro
Gost
Maestro

5 od 5. Ali rotacija spora. Moraju brže izmjene da se prave, da igrač koji pogriješi ima vremena da se presabere. Ne može se daleko dogurati sa 8 igrača. Slavković i Grbović imaju premalu minutažu…

platon
Gost
platon

Mega je odlicna ekipa, koja je dobila Partizan u proslom kolu. Buducnost nije lose igrala. Mogla je koja pobijeda vise u Evrokupu.

Laban
Gost
Laban

Katastrofa ,naročito u napadu .Oba pleja cijelo drugo poluvriheme imala su samo jednu akciju za otvoreni šut,a nisu kreirali skoro ništa ni ispod koša.Svakako je trener kriv jer ima dosta prodornog igrača koji su u stanju da kreiraju,ali nema akcija.

Loš
Gost
Loš

Topić 9 asistencija,a Ros i Rajt zajedno 8.

Ivica
Gost
Ivica

Kao i lanu u plej off minus 40 od Zvezde

Loš
Gost
Loš

Ipak je Budućnost ovo dobila,a Partizan izgubio prošle nedjelje,iako je imao domaćinsku atmosferu.Ali je upadljivo da plejevi ne kreiraju za druge igrače i da je malo ideja u napadu

Ivica
Gost
Ivica

Videcemo kako cete proci sa Partizanom

Onajkomejm
Gost
Onajkomejm

Baš čudno da je ekipa od 25 miliona jača od ekipe od 3 miliona. Odnos budžeta kk bud i kk czvfmp je kao Zvezda – M. siti u fudbalu.

Send this to a friend