Košarka

Budućnost želi da zadrži Šehovića i Ivanovića

Želja je i namjera Budućnost Volija da zadrži kapitena Suada Šehovića i beka Nikolu Ivanovića, domaće igraće i crnogorske reprezentativce koji su godinama prepoznati kao simboli našeg najvećeg kluba.

Šehoviću je u junu istekao aktuelni ugovor sa podgoričkim klubom, dok Ivanović ima još sezonu ugovora, koji je potpisao na ljeto prošle godine. Po saznanjima Pobjede, potencijalno već tokom naredne sedmice čelnici kluba razgovaraće sa obojicom igrača. Namjera Budućnosti Volija je jasna da zadržavanjem obojice sačuva kontinuitet, identitet tima. Obojica su planirani sa važnim ulogama u narednoj sezoni, u kojoj ,,plavi” ponovo ciljaju borbu za najviši plasman u ABA ligi, uz odbranu domaće titule i dobre nastupe u Evrokupu.

Iza kapitena Suada Šehovića je naporna sezona, u kojoj je odigrao čak 68 utakmica u svim takmičenjima (28 u ABA ligi, 21 u Evroligi). Suad je postizao 4,7 poena uz 2,6 skokova po meču u ABA, uz odličan šut za tri poena od 41 procenat. U domaćem šampionatu, na putu do titule, nastupio je u 16 utakmica i postizao 9,4 poena uz 4,1 skokova po meču. Šehović je u Budućnost Voliju još od ljeta 2013. godine, kada je u redove “plavih” stigao iz ukrajinskog Himika. U posljednjih šest sezona odigrao je čak 311 utakmica za Budućnost Voli i bio važna karika u osvajanju pet šampionskih titula i titule ABA lige 2018.godine.

Ivanović je od decembra u procesu oporavka od povrede koljena, a očekuje se da Podgoričanin bude spreman već za pripreme reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kini, od četvrte sedmice jula.

Iza Nikole je teška sezona, u kojoj je odigrao svega 19 utakmica u klupskoj konkurenciji (po osam u ABA ligi i Evroligi). U elitnom evropskom takmičenju imao je skor od 7,1 poena i 3,6 asistencija po meču, bio prvi asistent tima u Evroligi do povrede u decembru.

Očekuje se da oporavljenom Ivanoviću u Budućnost Voliju bude ponuđena značajnija uloga na terenu nego u prošloj sezoni. Klub će svakako angažovati još jednog piejmejkera, nakon odlaska Nemanje Gordića, najvjerovatnije u Partizan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Okosnica ce biti domaci momci, sto je dobro, jer nikad se stranci nece boriti kao domaci igraci. Znaci…Ivanovic, Popovic, Drobnjak, Zugic, Suad, Ilic, Danilo i Zoran Nikolic…stigli Martin i Mejers, djeluju kao dobra pojacanja…ako bi dosao Prepelic i Nidham, to bi onda zaista bila top ekipa. Nema previse umisljenih Amerikanaca, Nidham je prakticno domaci. S tim sto bi zaista trebali… Više »

darko
Gost
darko

ja sam varvar i najvijam za Crnu Goru vazda!!E VIVA!!

Buducnost
Gost
Buducnost

Ee muka je sad sa 2000 skocit na 30 hilj pa onda se obrukat i osramotit i profesiju i klub i izgubit od cigana 100 razlike i sad se treba vratit na 2000 a na lijepo se lako nauci sad je muka.. sve to rasceraj dovesti momcice iz studentskog centra, Podgorice iz donje gorice i iscackat jos nekoliko tih talentovanih… Više »

dagy
Gost
dagy

Kad ode bs iz vlasti ide i seho,dotad moze da igra i sijede brade.

Kakav tumba
Gost
Kakav tumba

Seho je odlican, pravi kapiten, briga me koja mu je religija! Igra srcem i daje 100% svaki mec! Takav mi kapiten treba!

Jaka
Gost
Jaka

Samo ivanovica zadrzite!

Austa
Gost
Austa

Dok god vam Sehovic i slicni njemu igraju… nikad dobar klub od vas nece biti

Kosuta
Gost
Kosuta

A ni tebe od covjeka

SRBIJA
Gost
SRBIJA

Sehovic je igrao i kad smo zvijezdu razbucali 5 puta prosle godine i kad se titula osvajala.. i veci je igrac, covjek i kosarkas no 90% ovih sto su tamo sto u upravu sto na parket..

Malena
Gost
Malena

Potpisujem svaku riječ. Šehović je dobar igrač i fin i vaspitan momak – pravi kapiten. I za Budućnost i za reprezentacuju igra srcem, a to svaki pravi navijač prepoznaje i cijeni.

ljubomora
Gost
ljubomora

gordicu ti li si

POINT
Gost
POINT

Podržavam da obojica ostanu,a trebali su zadržati i Gordića. Takođe treba da ostanu Nikolić , Ilić, Barović i Popović. Okosnicu tima treba da čine domaći igrači, uz dva tri – maksimalno četiri stranca.

Paspalj Zarko
Gost
Paspalj Zarko

Samo popovic i ilic eventualno nikolic.. kakav gordic.. izgorio je ko svijeca..

hawara
Gost
hawara

Podgoricanin?

Dejan
Gost
Dejan

Naturalizovani , Podgoricanin sa sjevera 😂😂😂😂

Izadji mala
Gost
Izadji mala

Sehovica zadrzati po svaku cenu!Sa njim je zanimljivije.Evo neka ga Covic placa da igra za buducnost samo da ostane.

Vulje
Gost
Vulje

A bez Sehovica se ne moze to se zna,koalicioni partneri bi bili jako nezadovoljni bez svog predstavnika u drzavnom projektu. Kapitenska traka se naravno podrazumjeva,cisto da se zna ko se pita.

Prč
Gost
Prč

Isto da pokazes koliko veze nemas sa ovim sportom

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Tebi je samo politika u glavu,samo neka si zdravo

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Ovaj klub i jeste politicki u cemu je problem?

UDBA
Gost
UDBA

Pogresnog Sehovica zadrzavaju. Zuti je bolji
Ali druzi se s Gordom i Dasketom, sto smeta nekima koji se kao pitaju u klubu.

Paspalj Zarko
Gost
Paspalj Zarko

Druzi se sa proslogodisnjim promasajem i onim divljim igracem i nezadovoljan minutazom posegne za takvim drustvom.. ali mislim da mu je bolje u mornar nego u buducnost. Buducnost je preveliki teret mnogima mnogo je lakse u tim nizerazrednim klubovima.

Niko Bitan
Gost
Niko Bitan

Dokle god je Šehovića, bićemo limitirana ekipa. Do ABA lige i ništa više. Svi nešti pričaju, dza bu, srce na terenu, da izginemo, lavovi, tigrovi, vukovi, obicno se na taj način kompezuje nedistatak potrebnog kvaliteta, i onda ponovo budes na nuli. A uprave klubova konstantno dovode takve igrace, jer su jeftiniji, i onda dovedu nekog trenera (da im usadi taj… Više »

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Suad da ide ne treba nam nista!!

starac fočo
Gost
starac fočo

Velika greška. Zahvaliti obojici i tražiti bolja rješenja. Ovdje naročito mislim na Šehovića.

Apendix
Gost
Apendix

Druže kao da nijesmo gledali iste tekme. Kako možeš da pričaš tako za Šehovića… za onakvu borbenost koju čovjek posjeduje, smirenost da pogodi trojku u ključnim trenucima, momak koji se glavom zabijao u reklame da spasi/osvoji loptu, koji je tim podizao kad god bi osjetio pad u igri… pravi kapiten.

Niko Bitan
Gost
Niko Bitan

Nato izaslanik.

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

Druze nije problem jeli Sehovic borben ili nije nego ima li kvsliteta za neke jace domete .Nema druze u ligi sampiona kad je god usao u igru nista ,a stvarno Lovcena ,Krku,i njima slicne je punio !

Niko Bitan
Gost
Niko Bitan

I jedinstvo..

Rogani
Gost
Rogani

Tekme? croatizam?

Send this to a friend