Košarka Zadovoljstvo nakon trijumfa

Čekajući majstorije Ivanovića

foto: KK Budućnost Voli

Meč biti ili ne biti, bez prava na kiks i rival koji je u prošlom kolu savladao Crvenu zvezdu. Odreagovali su na pravi način, baš kao u Istanbulu protiv Galatasaraja, s tim da je ovog puta stigla pobjeda.

Košarkaši Budućnost Volija su prije dvije noći lako savladali Krku (80:60) u četvrtom kolu ABA lige i tako prekinuli niz od tri poraza u “Morači. Dva momka koja su obilježila premijerni trijumf Petra Mijovića u regionalnom takmičenju su Nikola Ivanović i Luka Božić.

Mladi stručnjak je svim igračima pružio šansu, a oni su se svi upisali, osim Ivanović. Za skoro 19 minuta na parketu popularni Džoni je iz igre šutirao tri puta, imao dva skoka, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Još jednom se vidjelo da je organizator igre crnogorskog šampiona i dalje van ritma. Povreda koljena zbog koje je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu ostavila je traga. I taman kada se vratio ovog ljeta na pripreme reprezentacije Crne Gore, doživio je novu skočnog zgloba. Sve je to žestoko uzdrmalo samopouzdanje Ivanovića, koji nikako da uđe u pravu formu. A, on je jedan od igrača koji sve gradi upravo na tom samopouzdanju. Vidjelo se najbolje u Beogradu kada je odigrao najbolji meč ove sezone 14 poena.

“U dosta teškom momentu je. Znam ga jako dugo, mnogo toga je gradio na samopouzdanju i napadačkom instiktu.” rekao je Mijović.

Ali, daleko od toga da bilo ko sumnja u Ivanovića. Ima potpunu podršku trenera, saigrača, svih u klubu, ali i navijača.

“Vjerujem da ćemo naći način da ga vratimo, jer je ovako koncipiranoj ekipi od velike važnosti. Njegov doprinos za pobjede nad velikim timovima moraće da bude veliki i duboko vjerujem da će na najbitnijim utakmicama biti pravi”, poručio je trener Podgoričana.

Osim rezultata, najpozitivnija priča pobjede protiv Krke je učinak Božića. Posljednje u nizu pojačanje Budućnosti je konačno proradilo. Bivši igrač Zadra je odigrao odlično na poziciji tri, upisao je 14 poena (2-3 za dva, 3-4 za tri) za nešto više od 18 minuta i donio ono zbog čega je doveden.

Kod Slobodana Subotića nije imao veliku minutažu, ali kod Mijovića dobija sve više. I to se osjeća. Talentovani 23-godišnji košarkaš je prošao period adaptacije, koja nije bila nimalo laka. U Zadru se sve vrtjelo oko njega, pokrivao je gotovo sve pozicije, imao veliku minutažu i nije bilo prevelikog pritiska. U Podgorici je sve drugačije. Kako vrijeme bude odmicalo, za očekivati je da Božić bude sve bolji.

“Ne potcjenjujući tradiciju Zadra, nije isto igrati za taj tim i Budućnost. Božić ima svoje kvalitete, pokušaću da iskoristim njegovu atipičnost”, poentirao je Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Bozica su gurali od kad je dosao u buducnost na poziciji 4 zato se on pogubio i lose snasao,sto on nije niti mu odgovara ta pozicija .Odlican je igrac kako u odbrani tako u napadu .Jos samo Ivanovic da proradi koji je mnogo vazan .

Send this to a friend