Košarka

Debi u Evroligi sa bratom je ispunjene sna

Nakon šest godina u klubu, kapiten Budućnost Volija Suad Sehović će 12. oktobra dočekati evroligaški debi. Naš reprezentativac Suad i njegov brat Sead su rijedak primjer braće u modernim evroligaškim klubovima.

Njih dvojica imaće priliku da na zvaničnom sajtu Evrolige tokom sezone vode blogiz Podgorice, a Suad je govorio koliko mu znači što je baš u timu sa bratom ostvario san.

“U Budućnost Voliju sam od 2013, nakon prvih devet sezona profesionalne karijere koje sam proveo van moje Crne Gore. Od tada sam u Podgorici. Titula ABA lige i zasluženo mjesto u Evroligi su dio sezone koju bih opisao kao najbolju za klub u posljednjih 15 godina. Za mene je posebno to što je evroligaški debi zaslužen u timu sa mojim bratom Seadom. Više od pola dosadašnje karijere proveli smo zajedno, kroz dva kluba i u reprezentaciji”, objasnio je Suad.

Kapiten Budućnost Volija prisjetio se početka karijere.

“Kada sam sa 17 godina započeo profesionalnu karijeru u Bosni u Sarajevu, Sead mi se pridružio i imao je tada 15 godina. Dok smo živjeli zajedno, obojica smo dočekali profesionalni debi. Takođe i kroz mlađe selekcije Crne Gore, pa u seniorskoj reprezentaciji. To je nosilo predivan osjećaj, ali i obavezu da se ponašate profesionalno. Takođe, u jednom periodu karijere bili smo i rivali, on kao igrač Budućnosti, a ja kao igrač Bosne. Taj takmičarski dio nam je mnogo pomogao u karijerama, zdrava i pozitivna konkurencija. Gurali smo jedan drugog naprijed”, napisao je između ostalog Suad.

Stariji Šehović je objasnio da je bio dio evroligaškog rostera Olimpije u sezoni 2011-12, ali da je u prvom mjesecu sezone doživio težu povredu koljena i da nije odigrao nijedan evroligaški meč.

“To je bio neostvaren san, a sada sa 31 godinom ga ostvarujem. Velika je čast biti dio Evrolige, naročito kad ste kapiten tima iz svoje zemlje, Crne Gore. Sa svim šansama iz prošlih sezona, godinama rada, mogu reći da smo zaslužili, i mi i navijači. Što se očekivanja tiče, znamo samo da će ovo biti nešto novo, sa izuzetno teškim ritmom mečeva i utakmica. Samo se nadamo da ćemo ostati zdravi, a sigurno ćemo pružiti sve na terenu”, zaključio je Suad Sehović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pantelija
Gost
pantelija

Suad i Sead su dobri ljudi prije svega. Puno srece u predstojecim utakmicama.

Aloinformertele
Gost
Aloinformertele

Bravo za bracu Sehovic

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Odličan igrač !Pravi kapiten!
Naprijed Budućnost!

Černovec
Gost
Černovec

Pravi kapiten? Sjećaš li se kad je taj isti kapiten prije dvije godine izgubio od Cedevite u Moraču i poveo saigrače u svlačionicu ne pozdravivši navijače? To nije kapiten. Kad je kapiten preuzeo odgovornost u prelomnim trenucima meča? Kad je kapiten vukao igru na terenu i podizao moral tima kad pada? On je, prijatelju moj, samo dobar momak, prosječan igrač… Više »

gost
Gost
gost

Hahahaha Vidji sto njemu zamjeras a vidji sto si naveo kao razlog zasto bi Ivanovic bio kapiten. Nikakav dalji komentar ti ne treba…

Varvari 1987
Gost
Varvari 1987

Cernovec,sve u pravu. Dobar momak i borben,ali ga nidje nema kad je frka godinama. A i uloga na teren sve manja i manja.Pa onda mijesanje u politiku… dzoni ivanovic treba da bude kapiten kk buducnosti!!!

Send this to a friend