Košarka

Džikić: Naučićemo lekciju iz ovog poraza

foto: aba-liga.com

Malo je nedostajalo da košarkaši Budućnost Volija u Istanbulu upišu prve evroligaške bodove, ali je pobjeda na kraju pripala ekipi Darušafake.

Turski predstavnik je slavio sa 71:63, a nakon meča trener Podgoričana Aleksandar Džikić porčio je da će ekipa naučiti lekciju iz ovog poraza.

„Igrali smo dobro u određenim djelovima meča, ali smo znali da to moramo da radimo sve vrijeme. Bili smo dobri kada smo imali pravi protok lopte, ali to nismo radili često. Razočaranje iz napada se prenosilo na našu odbranu, dozvolili smo previše poena iz reketa. U posljednjoj četvrtini smo preokrenuli, ali nismo mogli da nastavimo. Meč je završen, naučićemo lekciju i nastaviti dalje”, istakao je Džikić.

Budućnost će u 3. kolu Evrolige, u četvrtak u SC Morača, ugostiti Makabi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado
Gost
Vlado

Biće krtola do decembra, kako je krenulo.

Mišo
Gost
Mišo

A da mjesto učenja počnete da igrate jaču odbranu? Da poneki faul napravite? Da vidimo neki žar. Da malo brži protok lopte imate? Ova pojačanja za promjenu da koji šut pogode?

Peki
Gost
Peki

Ako bi ste mogli da malo požurite sa “učenjem” ne bi loše bilo. Da probamo da nekoga dobijemo.

Titograd
Gost
Titograd

Dzikicu uozbilji se dobi vas darusafaka mrtva to je sramno koga mislite pobjediti u evroligi da necete cska,real,…..ako.nisi sposoban da vodis tim koji si ti selektirao daj ostavku i ne brukaj nas vise

Vlado
Gost
Vlado

Iskreno, mislim da on ove igrače nije selektirao, već da je ovo Ražnatović pouvaljivao ovim neznalicama. Ne vjerujem da se Džikić tu puno pitao, jer sigurno ovakve mrcine ne bi doveo. Ne znam kako to funkcioniše, ali mislim da ih nije on selektirao.

Djuro
Gost
Djuro

On ih hvali na sav glas uoci pocetka sezone ali mislim.da su ti prljava posla miskova i bokanova a djikic slusa sta mu se kaze

Boško
Gost
Boško

Stvari ne štimaju, treba hitno mijenjati.

Nešo
Gost
Nešo

Sinoć smo imali jedinstvenu priliku da napravimo pobjedu na strani. Ona Darušafaka bez veze ekipa, atmosfera u dvorani nikakva. Šteta i što smo se i mi uklopili.

Plavac mali
Gost
Plavac mali

Sjutra svi u Moraču da probamo da poguramo do pobjede, nije Makabi nesavladiv. Dako nešto na bolje krene, mada nisam preveliki optimista.

Aco
Gost
Aco

Nije, ali sa onakvom igrom sumnjam da možemo dobiti

Goca
Gost
Goca

Kilavo ti je ovo Džikiću. Doveo si kuso i repato, pa sad olazi na naplatu. Ne znam čemu dovođenje 5 polovnjaka, bolje da ste doveli jednog pravog i jednog solidnog igrača. A ovako imaš ih na broj, a kad treba stisnuti trt.

Jakša
Gost
Jakša

Čovjek je napravio strašan rezultat prošle godine i to je za svako poštovanje, ali to takođe ne znači da treba da budemo ekipa sa kojm će se sprdati u Evroligi.

Bobo
Gost
Bobo

Prošla godina za prošlu.

Riki
Gost
Riki

Nemojte žuriti, nego polako, temeljno ih naučite.

Plavi 10
Gost
Plavi 10

Sad dolazi Makabi, to nam je zadnja šansa(ako uopšte i postoji sa ovakvom igrom) da dobijemo jednu utakmicu. Jer posle ide Real, PAO, Žalgiris. To bi realno bilo 0-6. Pa Baskonija, eventualno da dobijemo, pa Himki(gosti) CSKA i OLY. Znači realno idemo na 1-10, realno. I ti nam sad bajke pričaj.

Boško
Gost
Boško

Da, to je najgore. Mi smo sa ovim sa kojima je trebalo da možemo da igramo, kao što su Armani doma i Darušafaka odigrali nikako, a definitivno sa PAO, OLY, CSKA, Realom kako god da igramo nema šanse. Ostaje nam nada da ćemo dobiti Makabi, Baskoniju ili eventualno Žalgiris, da ne odemo na 0-10, što bi stvarno bruka bila.

Varvar
Gost
Varvar

Prelijepo ste igrali. Klarku lopta iz ruku ispada, D Nikolić statira u odbrani, Gordić jedan dobar potez pa 3 loša, Baroviću ne možeš Pobjedu ispod noga zavući kad skoči, Jackson kao da prvi put igra košarku, drugi Clarke mlatinja nešto i na kraju ti Džikiću koji zoveš time out-e posle kojih mi još gore igramo. U drugoj četvrtini ne možemo… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Tako je

Dragan Ba
Gost
Dragan Ba

Što bi se u narodu reklo izijo vuk magarca. Sipajte para u nas, a mi ćemo učiti lekcije.

Jakša
Gost
Jakša

Tipično .

Sreto
Gost
Sreto

Od 40 minuta igrali ste dobro 5-6.

Mornar Bar
Gost
Mornar Bar

Imaš danas utakmicu Mornar – Unikaha, pa skoči do Bara da naučiš nešto.

Saša
Gost
Saša

Da vidiš kako igraju pojačanja. Onaj bek je duplo bolji od ovih lezilebovića iz Budućnosti.

Sandra
Gost
Sandra

Biće bolje dogodine.

Titograd
Gost
Titograd

Bice bolje kad se vratimo gdje nam je i mjesto

Miško
Gost
Miško

Počeo je da mi ide na živce ovaj Džikić sa ovom ravnodušnošću.

Učo
Gost
Učo

A kad da očekujemo, da će te savladati gradivo?

Ivica
Gost
Ivica

Loše je ovo, mnogo loše.

Pesimista
Gost
Pesimista

Na stranu poraz, nije strašno izgubiti u Evroligi. Pa da i 4-5 za redom izgubimo , nije strašno. Ali kako igramo, to je strašno. Sa ovom igrom imaćemo problema sa svim ambicioznijim ekipama, sa Megom i sa Partizanom.

Pesimista
Gost
Pesimista

Da ne zaboravim i sa Mornarom.

Aco
Gost
Aco

Igramo baš loše i ne vidim neki veliki napredak. Jeste to na momente malo bolje, ali koncentracija je nikakva. Čvrstina u odbrani ne postoji. Onaj Klark na 4 uopšte odbranu ne igra, potpuno opušteno i nezainteresovano djeluje.

Ljimun
Gost
Ljimun

Ovo je veliko razočarenje, ne možemo se sa igrom pofatati. Ne zna se šta ko radi. Raspašoj.

Dražen
Gost
Dražen

Bogamo kola idu nizbrdo i to velikom brzinom. Ovo što gledamo ne liči na ozbilju ekipu, a kamoli na Evroligaša. I molim vas batalite sa stavom da nam je budžet mali i da nam nisu očekivanja velika. Ako je tako da puštimo nekoga drugoga mjesto nas da igra. Ovo je SRAMOTNO.

Masha
Gost
Masha

Neka što ekipa i igra ninašta ne liči, nego imaš obraza da kažeš da ste igrali dobro. Kad? Prošle godine?

Direktor
Gost
Direktor

Bogami ćeš ti brzo biti izbačen iz škole zbog tolikog broja jedinica Džikiću.

Navijač
Gost
Navijač

Javi nam da dođemo na utakmicu, kad naučite sve lekcije.

Mitar
Gost
Mitar

Vi ste druže izgubili sinoć od raspale Darušafake, pred 500 gledalaca. Prošle godine ste protiv duplo bolje Darušafake igrali egal utakmicu. Zapitaj se đe si, kako ti ekipa igra? Kakvo učenje, kakvi bakrači. Ako ćeš još ovako da učiš, idi neđe drugo i uči.

Ivan
Gost
Ivan

Darušafaka će malo još pobjeda ostvariti, ako bude igrala kao sinoć.

Janko
Gost
Janko

Ovaj je počeo ka Brna da mudruje. E blago nama sa njim.

Saša
Gost
Saša

Taman kao Brna svojevremeno. I sa Brnom smo najbolje 4-5 godina izgubili.

Semir
Gost
Semir

Od koga da učiš, od Darušafake? Pa oni pojma sinoć nisu imali, što samo po sebi govori koliko smo mi loši bili. Da si rekao da učiš od PAO, OLY, Fenera, od Žoca, Blata, pa da razumijemo.

Varvar1
Gost
Varvar1

Džabe smo krečili prošle godine, sva je prilika. Ono što smo gradili i izgradili prošle godine, prosuli smo za mjesec dana. Pritom mislim na energiju, zajedništvo, požrtvovanje, navijače. Sve je otišlo u Honduras. A ti uči, moj Džile.

Krilo
Gost
Krilo

Tebi Džikiću tim posle time-outa igra gore. Šta ih ti učiš, ja ne znam.

Bojan
Gost
Bojan

Prosipaj ti tu filozofiju Bokanu i ovoj ekipici oko njega. Ako ćemo ovako da igramo, onda ti nije mjesto u Evroligi.

Didi
Gost
Didi

Mijenjaj stvari Džile ili tebe da mijenjamo, trećeg nema.

PG_man
Gost
PG_man

Bogami si ti Džile počeo godinu sa najgorim ocjenama. Zvijezda, Armani, Darušafaka, sve čiste jedinice. Jedva si “nategnuo” prelazne iz Krke i Igoke-e.

Ilija
Gost
Ilija

Viđi Džikiću, plaćamo te da učiš naše igrače, a ne da oni uče od drugih. Takvi nam profesori ne trebaju.

Miki
Gost
Miki

Ako si ti ove “polovnjake” tražio, onda brate veze nemaš.

Basketaš
Gost
Basketaš

Biće ođe “učenj” da Bog pomože, moj Džile. Mnogi će vas poučiti. Ekipa ti je raspad.

Igor
Gost
Igor

Lažeš li ti sebe ili nas? Ili možda mi nismo gledali istu utakmicu.

Miloš
Gost
Miloš

A šta ste igrali dobro jadan? Niste u stanju 8 minuta koš da date, čemu ta priča? Reci , kriv sam za poraz jer smo izgubili od ekipe koja pojma nema. Sramota.

Marko
Gost
Marko

A koliko će vam poraza trebati da te lekcije naučite? Možda 30?

2006
Gost
2006

Vala se opučiste od učenja. Ili vi ništa ne ulazi u glavu, ili nemate pojma (bar za ovaj nivo takmičenja). Ako za 15, ili 20 godina koliko treniraju nijesu naučili, teško da će po sad.

Navijac BUD
Gost
Navijac BUD

A nemoj vise, molim te! Zasto toliko insistiranje na novim igracima, kad ljudi ne pruzaju nista ili malo? Cotty Clark igra citavu utakmicu uglavnom toliko lose da se i njemu na licu vidi cudjenje tipa: zasto sam ja jos u igri? Craft je solidan igrac, borac, ali miljama daleko od nivoa EVROLIGE. Ostala dvojica od cetiri pojacanja koja je doveo… Više »

kakoe
Gost
kakoe

Ja ne znam zasto evo mjesecima potencirate tu pricu (i ne samo mjesecima nego i godinama unazad), ne vidim sta su to uradili domaci igraci, pocevsi prvo sa Ivanovicem, koji ih iz utakmice u utakmicu ukopava. Takodje Gordic, koji napravi jedan dobar potez pa 3 prelosa. Svaka ekipa evrolige dovodi strance, neki se prilagode, neki ne. Ne znaci da je… Više »

2006
Gost
2006

Odličan rezon – doveli smo pojačanja, da bi gubili s manjom razlikom. Glavno je da smo napunili džepove Ražnatoviću. Možda je, recimo, (makar malo) Popović moga uskočit u igru. Što misliš?

Basketaš
Gost
Basketaš

Ima istine u ovome što zboriš. Mene najviše nervira to što kad primjetiš da si doveo pogrešne igrače ne priznaš to, barem sam sebi i ne pokušaš nešto da uradiš. Treba li da “čekamo” ove čitave godine?

Send this to a friend