Košarka

Džikić zadovoljan i ponosan i pored poraza

foto: aba-liga.com

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je ponosan na igru svoje ekipe uprkos porazu od Darušafake u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.

“Plavi” su poslije dramatične završnice izgubili u Istanbulu, ali su pokazali da im je mjesto u društvu najboljih timova u ovom takmičenju.

“Izgubili smo, ali smo igrali dobro. Jedan posjed je odlučio. Na terenu Darušafake mislim da je to odlična stvar. Imali smo mnogo problema, zbog kvalifikacionih prozora FIBA nismo trenirali u punom sastavu 10 dana. Dobili smo dvije četvrtine, a na kraju je odlučila Vilbekinova trojka”, rekao je Džikić.

Podgoričani nisu klonuli nakon šokantnog poraza od Partizana, iako su na poluvremenu u Beogradu imali veliku prednost.

“Došli smo ovdje da se takmičimo. To smo i uradili na parketu. Jasno je da je Darušafaka favorit, ali je ovo bila utakmica na jedan posjed i to je činjenica. Izgubili smo, žao mi je momke, ali sam ponosan na njih jer su se mnogo trudili i to je veoma bitno”, dodao je srpski stručnjak.

Trener Darušafake Dejvid Blat očekivao je ovakvu utakmicu.

“Uvijek je ovako kada se dođe do plej ofa, naročtio za domaćina prvog meča. Teška utakmica, oba tima igrala su veoma snažno. Ipak, našli smo način da dođemo do trijumfa. To je nama najbitnije u ovom momentu”, rekao je Blat.

Budućnost i Darušafaka igraće ponovo u petak od 19 sati u Podgorici.

Ako “plavi” uzvrate udarac putnika u polufinale odlučiće majstorica u Istanbulu za sedam dana.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Ako je ovo dobra igra, onda je trener gledao drugu utakmicu. Sprdnja.

Send this to a friend